Günümüz mimarisinde kapı, pencere ve benzeri yapıların geçmişe göre farklılaştığı herkesin kabul ettiği bir durumdur. Ancak geçmişten gelen izlerin tamamen göz ardı edilmesi yanlış olacaktır. Arbor, geçmişin izlerini modern stille birlikte harmanlayarak en özel ahşap pencere, kapı ve kepenk gibi ürünleri başarılı bir şekilde sunmaktadır.

Avrupa’daki ve Türkiye’deki birçok seçkin projeye bakıldığında, Arbor imzasının olduğu görülecektir. Bilhassa üstün yalıtım özelliğine sahip olan ahşap ürünler, minimum seviyede bakım gerektirmesi ile dikkat çeker. Uzun ömürlü ve dayanıklı olan ahşap pencerelerin aynı zamanda farklı mimari stillere uygun şekilde üretilebilmesi de çok önemlidir.

Giyotin Pencere ile Mimaride Geçmişten Esintiler

Eski mimari yapılar incelendiğinde, farklı türden pencerelerin kullanıldığı görülür. Bunlar arasında olan giyotin pencere, günümüzde bazı mimari yapılarda halen kullanılmaya devam etmektedir. Evet, adı her ne kadar ürkütücü olsa da, ilgili pencerelerin son derece güvenli ve kullanışlı olduğu bilinir.

Aşağı-yukarı yönünde açılıp kapanma özelliği bulunan giyotin pencerelerin modern aksesuarlarla birlikte kullanımının kolay olması, tercih edilmesinin nedenleri arasındadır. Buna karşın özellikle yukarı doğru kaldırmanın zor olduğu düşünülen bir pencere tipidir. Buna karşın pencere sistemi içerisinde yer alan özel yaylar sayesinde, pencereler sadece parmak ucuyla dahi kolaylıkla kaldırılabilir.

Estetik açısından harika sonuçlar veren giyotin pencerelerin dış bölümünün kolay temizlenebilmesi için özel bir sistem geliştirilmiştir. Vasistaslı giyotin pencereler, aşağı-yukarı hareketin dışında vasistas konumunda da açılabilir. Böylece dış yüzey daha kolay temizlenebilir. Üstelik ortamın havalandırılması için de bu açma konumu kullanılabilir.

Yeni Tip Ahşap Kepenkler

Arbor tarafından sunulan bir diğer özel ürün ise ahşap kepenklerdir. Eski binalarda sıklıkla görmeye alışılan ahşap kepenk ve benzeri ürünler, modernleştirilerek yeniden kullanılmaya başlanmıştır. Hareketli ve sabit lamelli olarak üretilen ahşap kepenkler, kullanıldığı yapılara farklı avantajlar sağlar.

Arbor, ahşap kepenklere dair daha farklı seçeneklerde sunmaktadır; rustik, ortadan menteşeli ve tablalı kanat. Bütün bu ürünler uzun ömürlüdür ve kullanımı oldukça kolaydır. Özel mekanizmaları sayesinde gün ışığı ile gölge dengelemesini mükemmel bir şekilde yapar.

Burada bahsedilen ahşap pencere, ahşap kepenk ve giyotin pencere gibi ürünleri sitemizde bulabilir ve detaylı olarak inceleyebilirsiniz.