KAHİRE (AA) - Mısır ordusu, ABD, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) katılımıyla Kızıldeniz'de yapılan ortak askeri tatbikatın sona erdiğini duyurdu.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, 24 Temmuz'da başlayan ABD, Suudi Arabistan ve BAE'nin hava ve deniz kuvvetlerinin katılımıyla Kızıldeniz'de "Kartal Cevabı 2018" adıyla düzenlenen hava ve deniz tatbikatının sona erdiği belirtildi.

Mısır ordusundan daha önce yapılan açıklamada, 24 Temmuz'da başlayan tatbikata, Ürdün, Pakistan ve Güney Kore'nin de gözlemci olarak katıldığı belirtilmişti.

Tatbikatın mayınlarla nasıl başa çıkılacağı, güvenlik yöntemleri, mayın arama ve bulma ekipmanlarının tanıtılması gibi bir dizi teorik dersleri kapsadığı ifade edilerek, ayrıca şüpheli gemilerin aranması ile plaj saldırıları konusunda eğitim verildiği ve tatbikata katılan ülkelerin özel kuvvetleri arasında ortak etkinliklerin gerçekleştirildiği kaydedilmişti.

Mısır ve ABD donanma güçleri Nisan 2017'de de Kızıldeniz'de "Kartalın Selamı 2017" isimli ortak askeri tatbikat gerçekleştirmişti.