KAHİRE (AA) - Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Umman Sultanı Kabus bin Said ile başkent Maskat'ta bir araya geldi.

Mısır Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Sisi, göreve geldiği Haziran 2014'ten bu yana Maskat'a gerçekleştirdiği ilk ziyaret kapsamında Umman Sultanı Kabus ile görüştü.

Ortak öneme sahip pek çok bölgesel ve uluslararası konunun ele alındığı görüşmede, Kabus ve Sisi'nin, "Yemen başta olmak üzere, bölge ülkelerinde yaşanan krizlere siyasi çözüm bulunması için uluslararası toplumun çabasının önemli olduğu" hususunda mutabakata vardığı kaydedildi.

Görüşmede, Suriye, Lübnan ve Irak gibi diğer bölge ülkelerine ait meselelerin tartışıldığı, tarafların, bu ülkelerdeki oluşum ve devlet kurumlarının korunması konusunda hem fikir oldukları vurgulandı.

Sisi ile Sultan Kabus'un, Umman ile Mısır arasında ekonomi başta olmak üzere iş birliği alanlarının geliştirilmesi, ortak komisyon aracılığıyla iki ülke arasındaki karşılıklı ticaret hacminin güçlendirilmesi meselelerine de değindiği belirtildi.

Görüşmede ayrıca Sultan Kabus'un, Yemen krizi ile Yemenlilerin yaşadığı sıkıntıların hafifletilmesine ilişkin görüşünü ifade ettiği aktarıldı.

Sisi'nin bugün başlayan Umman ziyaretinin 3 gün sürmesi bekleniyor.