KAHİRE (AA) - Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin, ofis müdürü Abbas Kamil’i Mısır İstihbarat Servisi Başkanlığına vekaleten atadığı bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı basın bürosundan bugün yapılan yazılı açıklamada, Kamil’in yeni başkan atanana kadar bu göreve getirildiği belirtildi.

Açıklamada, Aralık 2014’te Mısır istihbaratının başına Sisi tarafından getirilen Halid Fevzi’nin görevden alınma nedenine dair bilgi verilmedi.

Abbas Kamil, Sisi’nin en fazla güvendiği adamlarından birisi olarak biliniyor. Kamil, Mısır Ordusu İstihbarat Müdürlüğü döneminde Sisi’nin ofis müdürüydü.

Sisi’nin Savunma Bakanı olduğu dönemde de bu görevi yapan Kamil, 2014 yılında Sisi’nin Cumhurbaşkanı olmasının ardından Cumhurbaşkanlığı Ofis Müdürlüğü görevine getirilmişti.

Fevzi’nin görevinden alınması, son dönemde Mısır’da gerçekleştirilen ikinci önemli ve kritik değişiklik olarak değerlendiriliyor.

Cumhurbaşkanı Sisi, geçen ekim ayında Vahat bölgesinde meydana gelen terör saldırısının ardından, aynı zamanda akrabası olan Genelkurmay Başkanı Mahmud Hicazi’yi de görevinden almıştı.