KAHİRE (AA) - Mısır parlamentosunun, askeri personelin emeklilik yaşının iki yıl uzatılması ile ilgili kanun tasarısını prensip olarak kabul ettiği belirtildi.

Parlamento tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Askeri personelin emeklilik, sigorta ve maaşlarını düzenleyen 1970/90 numaralı kanunda değişiklik yapılması ile ilgili tasarı prensip olarak kabul edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Kanun tasarısında, 62 yaşında emekliliğe sevk edilmesi gereken "korgeneral" rütbesindeki personelin, emeklilik yaşının 64'e çıkarılmasının öngörüldüğü bildirildi.

Kanun değişikliğine gerekçe olarak, "korgeneral" rütbesindeki bir personelin askeri tecrübesini orta seviyedeki komutanlara aktarmak için kanunda belirlenen görev süresinin yeterli olmaması gösterildi.

Tasarının genel kurulda ikinci kez görüşülüp kabul edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin onayına sunulması ve resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Söz konusu değişikliğin, gelecek yıl nisan ayında gerçekleştirilmesi beklenen cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde yapılması dikkat çekiyor.