Deprem kuşağında yer alan ve geçmiş yıllarda şiddetli depremleri yaşamış bir ülke olarak, depreme dayanıklılık kriteri bir diğer müşteriler tarafından cephe sistemi seçiminde araştırılan nokta. En korkulan afetlerden yangın ise, ateşe dayanıklı cephe malzemelerini gerekli kılıyor. Modern mimaride bu kriterlerle birlikte dış görünüm, estetik; gerek cephe panellerinin seçiminde gerek konut satışlarında dikkate alınıyor. Modern mimaride alüminyum kompozit cephe kaplama sistemleri, yüksek teknolojik nitelikleri sebebi ile bir çok insan tarafından tercih ediliyor.

 Kompozit Kaplamanın Özellikleri

 Kompozit kaplama sistemleri, binaların iç ve dış cephelerinde uygulanabiliyor. Montaj ve kullanım kolaylığına sahip. Modern bir estetik anlayış ile binaları diğerlerinden farklı kılıyor. Bu cephe sistemlerinde yani kompozit cephe kaplama sisteminde, sağlamlık kriterine bağlı olarak alüminyum malzemeler kullanılıyor. Alüminyum, bol miktarda bulunabilmesi ve ağır bir metal olmayıp hafif olması, paslanmaz niteliği ve kolay şekil alabilmesi ile diğer metallere nazaran daha fazla tercih ediliyor.

 Kompozit kaplama malzemeleri, iklim koşullarına karşı son derece dayanıklıdır. Özellikle rüzgara karşı direnç gücü kuvvetlidir. Hava koşullarının yol açacağı herhangi bir deformasyona, kırılma ve ezilmeye imkan vermez. Bakımı ve temizliği gayet kolaydır. Bu sebeple de binalarınızın ilk günkü gibi yepyeni ve tertemiz görünümünü koruması bu kaplama malzemeleri sayesinde mümkün. Binalarınızın uzun yıllar mimari bakımdan aynı estetik görünüme sahip olması bu cephe kaplama sistemi ile imkansız değil.

 Isı Yalıtımı

 İnsanların, kompozit cephe kaplama tercihlerinde ısı yalıtımını dikkate aldıkları kesin. Sıcak veya soğuğun içeriye girmemesi veya dışarıya çıkmaması ilkesini ifade eden ısı yalıtımı, binaların enerji verimliliği ve enerji tasarrufu bakımından şart. Bu sistemde kullanılan kompozit kaplamalar, ısıyı koruyarak ısı yalıtımını sağlıyor. Üretim maliyetlerinin düşük olması ise büyük bir avantaj. Köşk Yapı, dış cephe kaplama sistemlerinde kaliteli hizmeti ve uzman ekibi ile uygun fiyat seçeneklerini müşterilerine sunuyor. Sitemizden konuya ilişkin detaylı bilgileri öğrenebilirsiniz.