NOVAKŞOT (AA) - Moritanyalı milletvekilleri ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını protesto etti.

ABD'nin Novakşot Büyükelçiliği önünde toplanan milletvekilleri, "Kudüs Filistin'in başkenti olarak kalmaya devam edecek" şeklinde sloganlar attı.

"Kudüs İçin Milletvekilleri Grubu" Başkanı Fatıma binti Meydah, burada yaptığı konuşmada, "Bu düşmanca kararı kınıyoruz. Bu karar, Batı ülkelerinin desteğiyle Filistinlilerin maruz kaldığı adaletsizliğin devamı niteliğindedir. Tüm bunlara rağmen, Kudüs Filistin'in başkenti olarak kalacaktır." dedi.

Binti Meydah, Arap ve İslam ülkelerinin halklarını, bu kışkırtıcı kararı reddettiklerini güçlü bir şekilde ifade etmeye çağırdı.

Cumhuriyet İçin Birlik Partisi milletvekillerinden El-Halil Vild et-Tayyib de ABD'nin "adaletsiz" kararının Müslümanların duygularını kışkırttığını söyledi.

- Reform ve Kalkınma İçin Ulusal Topluluk Partisi'nden kınama

Öte yandan Moritanya meclisinin ikinci büyük partisi Reform ve Kalkınma İçin Ulusal Topluluk Partisi de ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını kınadı.

Partiden yapılan yazılı açıklamada, "ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması, karşı durulması ve direnilmesi gereken işgal ve yerleşimci politikanın bir göstergesidir." ifadeleri kullanıldı.

Gazze'nin İsrail sınırında çadırlar kuran Filistinliler, ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasını ve İsrail'in kuruluş yıl dönümü olan Nekbe'nin (Büyük Felaket) 70. yılını protesto etmek için "milyonluk yürüyüş" adını verdikleri kapsamlı gösteriler düzenliyor.

İsrail askerleri, Gazze sınırında bugün düzenlenen gösterilere katılan 55 Filistinliyi şehit etti, yüzlercesi gerçek mermiyle olmak üzere 2 binden fazla Filistinliyi yaraladı.