BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Edremit ilçesinde bir grup motosikletli, “Afrin Şehitlerine Saygı Yürüyüşü“ etkinliği kapsamında buluşarak, konvoy halinde tur attı, şehitleri andı.

Türk Chopper ve Edremit Körfezi motosiklet kulüplerince düzenlenen etkinliğe katılan 50 kadar motosikletli, Akçay Mahallesi'nde toplandı. Motosikletliler, Azerbaycan ve Menderes Bulvarı, İnönü Caddesi ve Atatürk Bulvarı'ndan geçerek Cuhuriyet Meydanı'na geldi.

Burada Atatürk Anıtı'na çelenk sunduktan sonra saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı'nı okuyan motosikletliler, üzerinde "Şehitlerimizi saygı, minnet, şükran ve dua ile anıyoruz. Ruhları şad olsun" yazılı pankart açtı. Motosikletlilere, vatandaşlar da "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı atarak destek verdi.

İki kulübün imzasını taşıyan ortak basın açıklamasında, “Bugün bu topraklarda rahat yaşıyorsak bunu şehitlerimize borçluyuz. Ulusumuzun yaşamasını ve gelecek nesillere ulaşabilmemizi sağlayan şehitlerimiz bu fedakarlıklarını hiçbir şey karşılığında yapmamışlardır. Sadece vatan sağolsun düşüncesiyle hareket etmişlerdir. Onlara buradan tekrar tekrar ve defalarca şükranlarımızı sunuyoruz. Bizler tarihimiz boyunca asla esaret altında yaşamadık ve bundan sonra da yaşamayacağız. Atatürk gibi muazzam insanları kendi içinden çıkarma becerisine sahip olan bu millet her zaman tam bağımsızlığı hak etmiştir. Bu da şehitlerimiz sayesinde olmuştur. Hem de hemen hemen tamamını tanımasak bile.” ifadelerine yer verildi.

Türk Chopper Motosiklet Kulübü Edremit Temsilcisi Gökhan Yılgın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kahraman şehitler için burada bulunduklarını belirterek, "Bu konuda herkesin duyarlı olmasını diliyorum. Dilerim herkes teröre karşı duyarlı olur ve sesini yükseltir." dedi.