MUĞLA (AA) - Muğla'nın Menteşe ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) işçi yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklandı.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Terörle Mücadele ile İstihbarat Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY'nin işçi yapılanması ve yurtlardan sorumlu mensuplarının gizlendikleri ve faaliyetlerini devam ettirdikleri belirlenen adrese düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 5 şüpheliden, 3'ünün emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden Taner K. İzzet O. ve Zübeyde K. tutuklandı. Gözaltındaki 2 kişinin daha işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

Emirbeyazıt Mahallesinde "gaybubet evi" olarak kullanıldığı belirtilen adrese gerçekleştirilen operasyonda, haklarında Muğla Ağır Ceza Mahkemelerince yakalama kararı bulunan örgütün işçi yapılanmasından sorumlu yönetici T.K., yurtlardan sorumlu yönetici kadınlar A.K., Z.K. ile Afyon ile Denizli'deki soruşturmalar kapsamında aranan İ.Ö. ve M.K. gözaltına alınmıştı.