MUĞLA (AA) - Muğla Barosu ve bir grup hayvansever, bir sokak köpeğini girdiği apartmanda gürültü yaptığı gerekçesiyle demir çubukla öldürdüğü öne sürülen şüpheli hakkında suç duyurusunda bulundu.

Milas Adliyesi önünde toplanan Muğla'nın Milas, Bodrum ilçeleriyle Aydın'ın Didim ilçesinden gelen yaklaşık 30 hayvansever ve Muğla Barosu Doğal Yaşamı Koruma ve Hayvan Hakları Komisyonu üyesi avukatlar, Milas Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu.

Grup adına, Muğla Barosu Doğal Yaşamı Koruma ve Hayvan Hakları Komisyonu Milas Temsilcisi avukat Tuğçe Görgün açıklama yaptı.

Görgün, hayvan hakları ihlallerine son olarak Milas'taki olayın eklendiğini dile getirerek, "Bu eylemin cezası, ülkemiz mevcut kanunlarına göre, maalesef sadece para cezasıdır. Ancak, hiç kimseye zararı olmayan, kendisini korumaktan aciz, biz insanlara muhtaç, zavallı bir canlıyı, nedensiz yere ve canice hislerle, demir çubukla darbederek öldürmenin cezası bu olamaz, olmamalı. Bir yandan söz konusu cezaların suçla orantılı ve caydırıcı hale getirilebilmesi için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz." dedi.

Görgün, hayvanlara karşı işlenen suçlarda sahipli, sahipsiz ayrımını kaldıracak yasa tasarısının bir an önce meclisten çıkması gerektiğini savundu.

Açıklamanın ardından grup, Cumhuriyet savcılığına şikayet dilekçelerini verdi.

9 Mayıs'ta İsmet Paşa Mahallesi'ndeki bir apartman dairesinden bazı seslerin geldiği ihbarını alan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, A.Ç'ye ait evde arama yapmış, banyo bölümünde poşete sarılı halde ölü bir köpek bulunmuştu. İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan şüpheliye bin 255 lira idari para cezası uygulanmıştı.