MUĞLA (AA) - Muğla'nın Fethiye ilçesi açıklarında batan tekneden suya atlayarak çıktıkları kayalıklardan kurtarılan 71'si üniversite öğrencisi 8'i mürettebat 79 kişi limana getirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre Gemiler Koyu Af Kulesi mevkisinde bir teknenin battığı ihbarı üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı harekete geçti.

Sahil Güvenlik Komutanlığına ait 5 bot, bir uçak ve bir helikopter ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait iki hücumbot ve bir helikopter, ihbar üzerine bölgeye sevk edildi.

Hızla Af Kulesi mevkisine ulaşan Sahil Güvenlik ve Kıyı Emniyeti ekipleri tarafından gemiye alınan 8 mürettebat ve tamamı Sakıp Sabancı Üniversitesi öğrencisi 71 kişi, Fethiye Sahil Güvenlik Komutanlığına getirildi.

Limana yanaşan tekneden inen öğrencilere ekipler battaniye ve yiyecek ile su verdi. Tekneden inen bazı öğrencilerin korktuğu ve gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Hafif sıyrıklar bulunan bazı öğrenciler de 112 Acil Yardım ekipleri tarafından olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Fethiye Devlet Hastanesine götürüldü.

- Teknede bulunan 79 kişi kurtarıldı

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, gazetecilere yaptığı açıklamada, Fethiye açıklarında tekne battığı ihbarı üzerine arama çalışmasına başladıklarını söyledi.

Şahiner, ihbar üzerine Deniz Kuvvetleri, Kıyı Emniyeti ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri ile olay yerine intikal ettiklerini belirterek, “Deniz çok dalgalıydı. Zor koşullarda sahil güvenlik helikopterleri de dahil olmak üzere müdahale edildi. Şu anda teknede bulunan 79 kişi kurtarıldı. Herhangi bir yaralımız yok. Ufak tefek sıyrıkları olan var. Hepsi limana intikal ettirildi.” dedi. Şahiner, olay yerine ulaştıklarında öğrencilerin batan tekneden ayrılarak kayalıklara çıktığını anlattı.

Şahiner, ekipler tarafından kurtarılan mürettebat ve öğrencilerin güvenli bir şekilde bulundukları yerden alınıp limana getirildiğini kaydetti.

Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan ise sabah saatlerinde dalış yapmak için Fethiye'den çıkan teknenin belirlenemeyen bir sebeple battığını dile getirdi. Arıkan, teknenin neden su aldığının henüz belirsiz olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Burada can kaybının olmaması bizim için sevindirici. Çok küçük yaralanmalar var. Bunlara da sağlık ekipleri hemen müdahale etti. Öğrencilerin hepsi şu an Fethiye'ye getirildi. Burada öğrencilerin aileleri ile iletişime geçmesini sağladık. Teknenin neden battığını şu an için bilemiyoruz, ancak önümüzdeki günlerde belli olur. Teknenin batmaya başlamasıyla öğrencilerin hepsi suya atlayarak kayalıklara çıkmış. Kayalıklardan sahil güvenlik ekipleri öğrencilerimizi aldı.”

Fethiye ilçesi açıklarında bir teknenin battığı ihbarı üzerine bölgeye Sahil Güvenlik Komutanlığına ait 5 bot, bir uçak ve bir helikopter ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait iki hücumbot ve bir helikopter gönderilmişti.

- Sahil Güvenlik'ten açıklama

Kurtarma operasyonunu yürüten Sahil Güvenlik Komutanlığı da olaya ilişkin resmi internet sitesinden açıklama yaptı.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Saat 11.45’te, Muğla ili Fethiye Körfezi Dökükbaşı Burnu Af Kulesi mevkiinde bir dalış teknesinin battığı bildirilerek yardım talebinde bulunulmuştur. Görevlendirilen 1 Sahil Güvenlik Uçağı, 1 Sahil Güvenlik Helikopteri ve 5 Sahil Güvenlik Botu tarafından arama kurtarma faaliyeti başlatılmıştır. Başlatılan arama kurtarma faaliyetine, bölgede seyir halinde bulunan Deniz Kuvvetleri Gemisi TCG POYRAZ ve 1 Deniz Kuvvetleri Helikopteri ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü unsuru KIYEM-5 iştirak etmiştir. Olay mahallinde yapılan incelemeler neticesinde, batan söz konusu dalış teknesinde bulunan 79 kazazede şahsın kendi imkanları ile kayalıklara çıktığı ve herhangi bir kayıp şahıs olmadığı bilgisine ulaşılmıştır. Arama kurtarma faaliyetine iştirak eden deniz unsurları tarafından, kayalıklarda bulunan kazazedeler kurtarılarak Fethiye Limanı’na intikal ettirilmiştir."