İSTANBUL (AA) - Emre Altuğ'un başrolünde yer aldığı "Müsaadenizle Büyükler" filminin çekimleri başladı.

Sokak hayvanlarına olan duyarlılığa dikkati çeken filmin, aralık ayında gösterime girmesi planlanıyor.

Filmde bir sitenin güvenlik görevlisi rolünde yer alan Altuğ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Müsadenizle Büyükler, çocukların büyüklerle diyaloglarını, ilişkilerini, çocuklara nasıl bakılması gerektiğini, onların nasıl algılanması gerektiğini, hayatı nasıl algıladıklarını, aynı zamanda çocuklarla hayvanlar, yetişkinlerle hayvanlar arasındaki ilişkiyi, sorumluluklarımızı, neler yapmamız gerektiğini, nasıl davranmamız gerektiğini anlatan son derece özel çalışılmış hazırlanmış bir senaryo ve film çalışması." diye konuştu.

Altuğ, çocukların ve sokak köpeklerinin yer aldığı bir projede bulunmanın keyifli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Çocukların bu sıcaklarda yaptıkları kolay bir şey değil ama çok gönül vererek çalışıyorlar. Yarısından çoğu da çok profesyonelleşmiş, ona da çok şaşırdım, çok farkındalar yaptıklarının. Ben çocuğun kamera karşısında olmasını biraz korkarak karşılayan, buna karşı biraz tavırlı olan biriyim. Burada acı çeken, sıkıntı yaşayan bir çocuk olduğunu görseydim, gerçekten buna müdahale ederdim ama çocuklar öyle değiller, çok zevkle yapıyorlar işlerini."

- "Ailelere bir ayna tuttuk"

Filmin yönetmeni Talip Karamahmutoğlu da çocuklar ve sokak hayvanlarıyla çalışmanın zor ama keyifli olduğunu dile getirdi.

Bir farkındalık oluşturmak istediklerinin altını çizen Karamahmutoğlu, "Ormanda ve sokakta yaşayan çok köpek var ve durumları gerçekten içler acısı. Biz çocuklar üzerinden aslında büyüklere bir hikaye anlattık. Neticesinde tatlı, sıcak, mizahı çok yüksek bir aile filmi ortaya çıktı ve çok da güzel alt mesajlar var." ifadelerini kullandı.

Uluslararası film festivallerinden ödüllerle dönen "Mezarcı" filmini de yöneten Karamahmutoğlu, filmin çocukların gözünden baktığını vurgulayarak, şunları anlattı:

"Aile çocuk ilişkisini de ailenin çocuklar üzerine koyduğu gereksiz kuralları da işliyoruz. Çocukları serbest bıraktığınızda ne kadar güzel şeyler yapabileceklerini, kendi çevrelerini daha güzel bir yaşam alanına çevireceğini anlatan bir hikaye bu. Bu hikaye üzerinden aslında ailelere bir ayna tuttuk. Çocuklarla olan ilişkilerinin nasıl olması gerektiğini de anlatan bir hikaye oldu. Hep kafamda vardı, kendim de bu sitede oturuyorum. Bu sitede yaşadığım olaylar, çocuklara konulan yasaklar vardı. Bu yasaklara çocuklarla beraber benim de itirazlarım oldu. Orada gelişen olaylar üzerinde kurdum bütün örgüyü. Birkaç yıl önce tasarladığım hikayeyi sonlandırmamız 6 ay kadar önce oldu."

- Başrolde çocuklar

Senaryosu Okay Karamahmutoğlu ve Talip Karamahmutoğlu tarafından yazılan filmin yapımcılığını Halit Ziya Alptekin üstleniyor.

Filmde Emre Altuğ'un yanı sıra Duygu Paracıkoğlu, Ümit Çırak, Atsız Karaduman, Rıza Sönmez, Haluk Yüksel, Hakan Eksen ve Serap Ağalar rol alacak.

Efe Koçyiğit, Enes Göçmen, Tuana Coşkun, Deha Karan Üner, Bilge Karamahmutoğlu, Nehir Seymenoğlu, Toprak Atar, Alperen Efe Esmer ve Alparslan Topoğlu da çocuk oyuncu kadrosunda bulunacak.

Çekimleri yaklaşık 6 haftada tamamlanması planlanan "Müsaadenizle Büyükler" filminin müzikleri ise Kenan Yılmaz ve 11 yaşındaki ödüllü lir sanatçısı Tuana Coşkun'a emanet edilecek.