NEW YORK (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ABD Şubesinden, ülkedeki 50 eyalette 50 temsilcilik açmak için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

MÜSİAD ABD Şubesinden yapılan açıklamada, başkent Washington D.C. ve ülkenin finans merkezi New York başta olmak üzere ülkenin 11 eyaletinde temsilciliklerin belirlendiği kaydedildi.

MÜSİAD ABD'nin hedef büyüterek ülkedeki temsilcilik sayısını arttırmak istediği ve 50 eyalette 50 temsilcilik için çalışmaların uzun süredir devam ettiği belirtilen açıklamada, böylelikle iş dünyası temsilcilerinin sorunlarının daha yakından takip edilerek hızlı şekilde çözüme kavuşturulmasının planlandığı vurgulandı.

Açıklamada, MÜSİAD ABD'nin, ülkenin "enerji limanı" Teksas eyaletinin Houston kentinde iki ülke arasındaki ticari ilişkiler ve iş adamları arasındaki dayanışmayı güçlendirmek amacıyla verimli bir toplantı gerçekleştirdiği ifade edildi.

Toplantıya Türkiye'nin Houston Başkonsolosu Ferhat Alkan, Ticaret Ataşeliğinden yetkililer ve yaklaşık 40'a yakın kişinin katıldığı bilgisine yer verilen açıklamada, toplantı sonucunda MÜSİAD ABD'nin Teksas eyaletinde güçlü bir yapılanmanın başlangıcını yaptığı bildirildi.