BRÜKSEL (AA) - AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesinin (MYK) Başkanı Nasır Hariri ile bir araya geldi.

Mogheri'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, görüşmede AB'nin, Birlemiş Milletler (BM) liderliğindeki Suriye barış sürecine tam ve sürekli desteği yinelendi.

Taraflar, görüşme esnasında BM'nin 2254 sayılı kararı temelinde, Suriye'de acil ve hızlı biçimde siyasi geçiş sürecine geçilmesi konusunda görüş birliği ortaya koydu.

Mogherini, kabulünde, geçen günlerde MYK'nın Cenevre görüşmelerinin son turundaki yapıcı katılımından övgüyle söz ederek, "Kapsamlı bir siyasi sürecin ve geçişin, Suriye'nin gelecekteki birliğini ve uzlaşmasını şekillendireceğini" ifade etti.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Müzakere Heyeti üyesi yazar Munir Derviş’in hayatını kaybetmesi nedeniyle başsağlığı dileyen Mogherini, AB'nin Suriye'nin yeniden inşa sürecine yardımcı olmak için hazır olduğunu belirtti.