BRÜKSEL (AA) - NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Yemen'deki gelişmelerden endişe duyduklarını ancak ittifak olarak yaptıklarının barışçıl bir çözüme ulaşabilmek için uluslararası çabalara destek vermek olduğunu söyledi.

Stoltenberg, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, iki gün sürecek toplantıda AB-NATO iş birliği, terörle mücadele, Kuzey Kore ve açık kapı politikasını ele alacaklarını belirtti.

Bir soru üzerine Yemen'deki gelişmeleri değerlendiren Stoltenberg, "Yemen'deki durumdan endişeliyiz. Çünkü, çok sayıda insan öldürüldü. Çok uzun süredir devam eden bir çatışma durumu var." dedi.

NATO'nun çatışmanın bir parçası olmadığı ve Yemen'de varlığının bulunmadığına dikkati çeken Stoltenberg, "Yaptığımız şey ise şiddeti sona erdirmek ve müzakere edilmiş barışçıl bir çözüme ulaşabilmek için uluslararası çabalara destek vermek." ifadesini kullandı.

- "Kosova'dan ayrılma planımız yok"

Stoltenberg, NATO'nun Kosova'daki varlığının devam edip etmeyeceğine ilişkin bir soruya, "Kosova'yı terk etme yönünde hiçbir planımız yok. NATO Kosova Barış Gücü (KFOR), Kosova'da güvenlik ve istikrarın sağlanmasına yardımcı olmada önemli bir rol oynuyor. Çünkü sahada yaptığımız değerlendirme, NATO'nun Kosova'da olmasına duyulan ihtiyacın devam ettiğinin önemini vurguluyor." yanıtını verdi.

Toplantıda, Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temsil ediyor.