Nicki Minaj, 8 Aralık 1982 tarihinde Trinidad ve Tobago’nun başkenti olan Port of Spain’in Saint James adlı banliyösünde Carol ve Robert Maraj çiftinin kızı olarak doğmuştur. Tam adı Onika Tanya Maraj’dır. İki kardeşi vardır. Annesi ile babası New York şehrinin Queens ilçesinde yaşamak için bir yer arayıp bulana kadar beş yaşına kadar büyükannesiyle Saint James’te yaşadı. Daha sonra annesiyle birlikte New York City’nin Queens ilçesine yerleşti. Minaj’a göre; babası alkol ve uyuşturucu alıyordu, öyle ki bir keresinde evi yakarak annesini öldürmeye kalktı. İlköğretim yıllarında Clarence Witherspoon School ve Elizabeth Blackwell Middle School’da okudu. Okulda klarnet çalmayı öğrendikten sonra müzik, görsel ve sahne sanatları konusunda uzmanlaşmış bir şekilde LaGuardia High School’dan mezun oldu.

2001 yılında “In Case You Forget” adlı Off-Broadway tiyatro oyununda yer aldı. 19 yaşında Bronx’taki Red Lobster’da garson olarak çalışmaya başladı. Ancak müşterilere karşı nezaketsizlik yaptığı için işten çıkarıldı. Daha sonralarda benzer nedenlerden dolayı en az on beş işten daha çıkarıldı

Minaj ilk mixtape’ini 2007 yılında yayınladı. Playtime Is Over mixtape’i bilinmeyen bir etiketle yayınlandı. Sucka Free isimli mixtape’i 7 Temmuz 2008 tarihinde Be şirketinden yayınladı. Minaj 2008’de Underground Müzik Ödülleri’nde Yılın En İyi Kadın Sanatçısı ödülünü kazandı.

Ağustos 2009’da, Minaj Universal Motown ve Young Money Entertainment ile anlaştı. Minaj kariyerinin ilk yıllarında üç tane mixtape yayınladı: Playtime Is Over, Sucka Free ve Beam Me Up Scotty. Minaj Amerikalı rapçi Lil Wayne tarafından keşfedildi ve üç mixtape’den sonra Young Money Entertainment’le anlaştı.

2007 ve 2009 arasında yayımlanan mixtape çalışmalarının başarısının ardından Young Money Entertainment ile anlaşma imzaladı. Minaj, daha sonra Cash Money Records’la anlaşma yaptı.

Minaj, 2010 yılında Rihanna‘nın Loud albümündeki “Raining Men” şarkısında düet şarkıcısı olarak görev aldı. Kasım 2011’de, Victoria Secret defilesinde “Super Bass” şarkısını seslendirdi.

19 Kasım 2010’da piyasaya sürülen ilk albümü “Pink Friday” ile zirveye çıktı. ve Amerika Kayıt Endüstrisi Birliği (RIAA) tarafından platin sertifika ile ödüllendirildi. Albümün en başarılı single’ı olan “Super Bass”, dört kez platin sertifika aldı ve dört milyondan fazla kopya satarak ABD‘de tüm zamanların en çok satan single çalışmalarından biri oldu.

Nicki Minaj‘ın ikinci albümü “Pink Friday: Roman Reloaded” de 2 Nisan 2012 tarihinde çıktığında yılın en çok satan albümlerinden biri oldu ve dünya genelinde bir milyondan fazla kopya sattı. Albümün çıkış şarkısı “Starships”, ABD’de ilk beş içinde yer aldı ve 2012’nin en çok satan single’larından biri oldu.

https://mp3semti.com/sarkici/Nicki-Minaj

Minaj’ın dünya genelindeki ilk turnesi Pink Friday Tour, 16 Mayıs 2012’de başladı. Bunu, Ekim 2012’de başlatılan Pink Friday: Reloaded Tour izledi.

Nicki Minaj, 2013 yılında yapılan “American Idol” şarkıcı yarışmasında jüri görevi yaptı.

Nicki Minaj’ın renkli ve tuhaf olarak nitelendirilen kostümleri, giyim tarzı ve perukları sayesinde bir moda ikonu olarak tanımlanırken rap tarzı hızlı akışı, alt kişilikleri ve şiveleri kullanışıyla kendine özgündür

Nicki Minaj, Adidas, MAC Cosmetics ve Pepsi reklamlarında oynadı.

Ödülleri arasında yedi Bet Ödülü, dört Amerikan Müzik Ödülü, iki MTV Müzik Ödülü, bir MTV Avrupa Müzik Ödülü ve beş Billboard Müzik Ödülü bulunmaktadır, Billboard tarafından 2011‘in Yükselen Yıldızı olarak seçilmiştir.

2016 yılında “Barbershop: The Next Cut” filminde Ice Cube ile birlikte oynarken (Draya) karakterini canlandırdı.

Albümleri:

2010 – Pink Friday

2012 – Pink Friday: Roman Reloaded

2014 – The Pinkprint

Filmleri ve Dizileri:

2016 – Barbershop: The Next Cut (Draya) (Sinema Filmi)

2014 – The Other Woman / Öteki Kadın (Lydia) (Sinema Filmi)

2013 – Steven Universe (Sugilite) (TV Dizisi)

2012 – Buz Devri: Kıtalar Ayrılıyor (Steffie) (seslendirme) (Sinema Filmi)

Kaynak: Mp3 indir – Mp3Semti.com