ABUJA (AA) - Nijerya'nın Adamawa eyaletinde çiftçilerin, geçen hafta Fulani sığır çobanlarına saldırması sonucu çok sayıda bölge sakini korkudan evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Doğudaki Adamawa eyaletinde geçen hafta çiftçi köylülerin Fulani sığır çobanlarına saldırmasının ardından ölü sayısının 50'ye çıkması bölge sakinlerinde korkuya neden oldu. Çiftçiler, misilleme tehlikesine karşı evlerini terk ederek daha güvenli bölgelere göç etmeye çalışıyor.

Nijerya'nın Channels televizyonuna konuşan bölge sakini, "Son çatışmalardan sonra Fulani çobanları evlerimizi gizlice gözlüyor. Olası bir saldırıdan endişe ediyoruz." dedi.

Sığır besiciliği yapan İsa Ardo ise "Geçen hafta köylüler tarafından sığır çobanlarına yönelik düzenlenen saldırıda aralarında çocuk ve kadınlarında da bulunduğu çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Bu insanların hayvanları da hırsızlar tarafından çalındı." ifadelerini kullandı.

Nijerya'da çiftçiler ve sığır çobanları arasında otlak nedeniyle yaşanan sıkıntılar çok sayıda kişinin ölümüne neden olan çatışmalara dönüşüyor.