ANTALYA (AA) - Antalya'da 7 yıl önce mide küçültme ameliyatı olduktan 48 gün sonra felç geçirdiği öne sürülen Melek Yiğit, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Muratpaşa ilçesinde ikamet eden ve 177 kiloya ulaşan Melek Yiğit (26) 2011'de Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde mide küçültme ameliyatı oldu.

Ameliyattan 48 gün sonra felç geçirdiği öne sürülen ve yatalak hale gelen Yiğit, yaklaşık bir ay önce fenalaşması üzerine kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı. Burada yoğun bakımda tedavisi süren Yiğit, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Yiğit'in cenazesi, Kurşunlu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

- "177 kilodan 45'e düştü"

Anne Senem Yiğit, yaptığı açıklamada, 6,5 kilogram olarak dünyaya gelen kızının 177 kiloya ulaştığını belirtti.

Kızında ameliyata bağlı çeşitli sağlık problemleri olduğunu ileri süren Yiğit, Melek'in aylarca tedavi gördüğünü bildirdi.

Kızının hiçbir şey yiyemediğini, mamayla beslediklerini anlatan anne Yiğit, Melek'in 177 kilodan 45'e düştüğünü ifade etti.

Suç duyurusunda bulunduğunu ve davanın sürdüğünü belirten Yiğit, kızının 18 yaşında mide küçültme ameliyatı geçirdiğini vurgulayarak, "Hayali gelinlik giymekti, incecik olup gezmekti." dedi.

Bu arada, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Melek Yiğit'in obezite tedavisi sonrasında felç olduğuna yönelik iddialar üzerine, 2012 yılında Teftiş Kurulu Başkanlığınca müfettiş görevlendirilerek soruşturma başlatılmıştı.