AYDIN (AA) - Aydın'da, "Saçım Saçın Olsun Projesi" kapsamında 8 ortaokul öğrencisi ve 2 veli, kanser hastalarına bağışlamak üzere saçlarını kestirdi.

Efeler Hacı Celal Oto Ortaokulu'nun 8 öğrencisi ile 2 veli, Kanser Savaşçıları Derneğince başlatılan projeye destek olmak amacıyla saçlarını kestirmeye karar verdi.

Okulda düzenlenen tören sonrası projenin gönüllü kuaförü Demet Avcı tarafından saç kesimi yapıldı.

Projeye destek veren 6. sınıf öğrencisi Fikriye Nur Kandemir, saçlarını kestirme konusunda babasını zorlukla ikna ettiğini belirterek "Bunu kanser hastaları için yaptım ve kendimi çok iyi hissediyorum." dedi.

Saçlarını kanser hastalarına bağışlamak için 1 yıldır uzattığını söyleyen 7. sınıf öğrencisi Eylül Can ise "Saçlarımı kaybettiğim için tabii ki üzüldüm ama başka bir çocuğu sevindirdiğim için de çok mutluyum. İyi ki böyle bir projeye destek olduk." ifadelerini kullandı.

Geçen yıl projeyle tanışarak saçlarını kestiren ve diğer öğrencilere örnek olan 6. sınıf öğrencisi Umay Bozat ise projeye öncü olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Yaklaşık 2 yıldır projede gönüllü kuaförlük yaptığını aktaran Demet Avcı ise projeye destek olmak ve kanser hastalarını bir nebze olsun mutlu etmek için çalıştıklarını kaydetti.