ANKARA (AA) - İmam hatip öğrencileri, "Şehide Vefa Askere Dua" etkinliğinde Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerler için dua etti.

İmam Hatip Okulları Platformu tarafından, Yenimahalle ilçesindeki 20 imam hatip okulundan öğrencilerin katılımıyla etkinlik düzenlendi.

Demetevler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ndeki etkinlik, öğrenciler tarafından okunan sela ve İstiklal Marşı ile başladı.

Ortaokul öğrencisi Ömer Faruk Güneş'in Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından, Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu Mehter Takımı konser verdi.

Etkinlikte, Kani Karaca Görme Engelliler İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ilahi, katılımcılar da İstiklal Marşı'nın ilk iki kıtasını Arapça okudu.

Terör örgütlerine karşı mücadele eden askerler ve şehitler için dua edilen programda, Mehmetçik'e destek olmak amacıyla kurban kesildi.

İmam Hatip Okulları Platformu Yenimahalle Koordinatörü Nihat Demir, yaptığı konuşmada, Afrin'de şehit olan askerlere dua etmek ve mücadeleyi sürdürenlere de destek olmak için imam hatip okullarının yöneticileri, öğretmen ve öğrencileriyle bir araya geldiklerini söyledi.

Yenimahalle ilçesindeki 20 imam hatip okulundan öğrencilerin etkinliğe katıldığını belirten Demir, "Dualarımızın ve kalbimizin Mehmetçik ile olduğunu bu şekilde dile getirmek istedik. Bu organizasyon bir başlangıç oldu, devamının gelmesini diliyoruz." dedi.