İSTANBUL (AA) - Okmeydanı'ndaki kentsel dönüşümün, Piyale Paşa Mahallesi'ndeki Van Blokları ile başlayacağı bildirildi.

KİPTAŞ'ın gerçekleştireceği dönüşüm konusunda, Beyoğlu Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile mülk sahipleri arasında uzlaşma sağlandı.

Van Blokları sakinleri de dönüşümle ilgili imzaları atarak süreci tamamladı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile KİPTAŞ Genel Müdür İsmet Yıldırım, Van Blokları sakinleriyle Van Derneği'nde bir araya geldi.

Burada vatandaşlara uzlaşma tutanaklarını teslim eden Demircan ve Yıldırım, daha sonra Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi'yle ilgili bilgi verdi.

- "Herkes güzel bir evi olsun ister"

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı'nda vatandaşların yıllarca devam eden tapu hasretlerini giderdiklerini söyledi.

Tapuları vermeye başlayınca vatandaşların, "Dönüşüm ne olacak?" diye sormaya başladığını belirten Demircan, " Aslında herkesin istediği, 'Güzel bir evim olsun, çevresi yeşil olsun, otoparkı olsun. Biz Okmeydanı'nda olalım ve mahallemizi terk etmeyelim.' Onun için yerinde dönüşüm yapıyoruz. Çevremizi güzelleştireceğimiz iyi bir yerde yaşamak hepimizin hakkı. Son dört yıldır bir yandan tapuları verirken bir yandan da kentsel dönüşüm konusunda plan ve projeleri hazırladık. Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'sinde hiç kimseyi mağdur etmek yoktur." diye konuştu.

"Şükürler olsun artık Okmeydanı'nda Van Bloklarında oturan Vanlılar da hak sahibi oldu." diyen Demircan, şöyle devam etti:

"Hayırlı ve uğurlu olsun. Son bir ayda imzaları atarak işi bitirdik. Böylelikle herkes hem arsa sahibi oluyor hem de kat karşılığı anlaşmaya imza atıyor. İşin güzel tarafı şu, topluca imza attığınız için en son başvurusunu aldığımız grup olmanıza rağmen ilk kazmayı vuracağımız yer inşallah Van Blokları olacak. Zaten KİPTAŞ'la anlaşmalarımız yapılmıştı. Sözün özü, bugün güzel ve mutlu bir gün. 2018'de kazmayı vurmalıyız ki 1,5-2 yıl içerisinde millete dairelerini teslim edelim ve Okmeydanı'nda bu işi başlatalım. İnşallah hepimizin hayal ettiği o Okmeydanı'na bir an evvel kavuşup çocuklarımızla muhitimizde keyiflice yaşarız."

- "Bu bölgenin çok güzel planları var"

KİPTAŞ Genel Müdürü Yıldırım ise uzmanların öngörüsüne göre 15-20 sene içerisinde İstanbul’da ciddi bir depremin beklendiğini ve bu duruma hazırlıklı olunması gerektiğini vurgulayarak, “Sadece burada değil birçok ilçemizde ciddi çalışmalar yapıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak da bütçeye ilk defa bu sene kaynak ayırdık. Burası da dahil olmak üzere çeşitli ilçelerde bu kaynaktan istifade edecek. İnşallah hep beraber bu kaynağı da kullanarak hızlı bir şekilde bu dönüşümü sağlarız. Burada 24 bin konut var, çok ciddi çalışıyoruz. Bu bölgenin çok güzel planları var. Burada bir dönüşüm ofisi açacağız. Okmeydanı İstanbul’un en önemli yeri, merkezi bir yer. Altyapısıyla, okullarıyla, camisiyle ve her türlü sosyal alanlarıyla burası size layık bir yer olacak. Hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşümün ilk adımı olan uzlaşma tutanaklarını Belediye Başkanı Demircan'dan alan Van Derneği Başkanı İbrahim Gülüştur, Okmeydanı Dönüşüm Projesi'ni yıllardır umutla beklediklerini ifade ederek, "Belediye Başkanımız sayesinde bu projeye kavuştuk. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bu sayede ev sahibi olacağız, hak sahibi olacağız. Bu komşularımız ve dernek üyelerimiz için de çok umut verici bir şey." diye konuştu.

Bir diğer hak sahibi Şefik Güler ise "Benim rüyam yıllardır ev ve tapu sahibi olmaktı. 41 yıldır bu rüyayı görüyorum. Bu rüya için yıllarca mücadele ettim. Kentsel dönüşüm bizim için bir kurtuluş oldu. Destek de vereceğiz, arkasında da duracağız." dedi.