Kırklareli'nin ilçesi olan İğneada Longoz ormanları ile ön plana çıkan bir bölge oluyor. Türkiye- Bulgaristan sınırında yer alan İğneada, etrafını çevreleyen Yıldız dağları sebebiyle oksijen dolu bir tatil için en iyi duraklardan biri oluyor. İğneada tatilinizde masmavi Karadeniz suları ile yemyeşil bitki örtüsünün birleştiği yerlerde piknik yapabilir, doğa harikası mekanlarda yürüyüş yapabilirsiniz. Oksijen dolu bir tatil yapmak istiyor, doğayla vakit geçirmeyi seviyorsanız İğneada otellerinde konaklayabilir ve bölgede doyasıya vakit geçirebilirsiniz. Yaz tatili için tercih edebileceğiniz İğneada aynı zamanda kış tatilleriniz için de tercih edebileceğiniz bir bölge olabilir. 

İğneada'da Nerede Kamp Yapılır?

İğneada’da yapabileceğiniz aktivitelerden bir tanesi de kamptır. Özellikle kamp yapmaktan keyif alıyorsanız, İğneada’yı ekipmanlarınızla ziyaret edip doğayla başbaşa bir tatil yapabilir, dağlarda kamp yapma imkanına sahip olabilirsiniz. İğneada Mert Gölü mesire alanı, bölgede kamp yapabileceğiniz lokasyonlardan bir tanesi olur. Kamp alanına yakın olarak bulunan kafe ve tesisler ihtiyaçlarınızı gidermek için çok iyi bir imkan olurken aynı zamanda Mert gölü bölgenin doğal güzellikleri arasında bulunur. Beğendik Köyü plajı da ücretsiz olarak kamp yapabileceğiniz alanlardan bir tanesi oluyor. Beğendik Balıkçı Barınağı, güvenli ve denize daha yakın konumlanmış bir ormana sahip oluyor. Burası diğer kamp alanı seçeneklerinden daha sakin olduğu için sakinlik arayanlar burada kamp yapmayı da tercih edebilirler.

İğneada'da Konaklayabileceğiniz Otel Konseptleri

İğneada’da konaklayabileceğiniz pek çok otel konsepti bulunur. Her bütçeye uygun otellere ev sahipliği yapan bu ilçe, ailelerin tatil yapması için de oldukça uygundur. İğneada denize sıfır otelleri tercih ederek dilerseniz sabahları Karadeniz’i izleyerek güne başlayabilirsiniz. Bölge hem yeşilin hem de mavinin buluştuğu bir konumda olması sebebi ile doğal güzellikler açısından oldukça zengindir. Dilerseniz yöresel konsepte uygun şekillerde tasarlanmış butik otelleri de tercih edebilirsiniz. Çok daha uygun fiyatlı seçeneklere ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız pansiyonlara göz atabilir veya kamp yapmayı tercih edebilirsiniz. İğneada’da sevdiklerinizle kamp yapmak da oldukça iyi bir seçim olabilir.