İSTANBUL (AA) - İstanbul Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Vahap Osmanoğlu, okul kantinlerinde zararlı yiyecek ve içecek satıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını savundu.

Osmanoğlu, basın mensuplarıyla gittiği bir okul kantininde satılan yiyecek ve içecekleri inceledi.

Burada konuşan Osmanoğlu, son dönemlerde okul kantinlerinde cips, kola, gazlı içecekler, şekerler, kızartmalar ve sağlıksız ürünlerin çocuklara satıldığı iddialarının kamuoyuna yansıdığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 11 bin 840 kantini denetledi. Bunlardan sadece 43 kantine hijyen ve gıda güvenliği eksikliği değil evrak eksikliği nedeniyle uyarı cezası verilmiştir. Hiçbir gerçeklik ifade etmeyen bu haberlerle, kantinci esnafı ciddi şekilde yıpratılmıştır."

Vahap Osmanoğlu, "İstanbul Kantinciler Esnaf Odası ve Federasyonumuz kurulduğu günden bu yana yapmış olduğu tüm çalışmalarda önce öğrenci, sonra işletmeci mantığı ile hareket etmiştir ve edecektir. Kantin işletmelerini modern ve yaşanabilir mekanlar haline getirmek için tüm enerjisini bu yönde harcayan, kendi çocuğuna yedirmediğini çocuklarımıza da satmayan kantinci esnafımız bu haberlerle yıpratılmaya çalışılmıştır." diye konuştu.