ÇORUM (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında Çorum'un Osmancık ilçesinde açılan kurslara katılanlara Belediye Başkanı Hamza Karataş tarafından kırtasiye malzemesi hediye edildi.

Osmancık ilçesinde 12 birinci ve ikinci kademe yetişkin okuma yazma kursu açıldı. Özellikle yaşlıların ilgi gösterdiği kurslara katılan 118 kişi, geç de olsa okuma yazma öğrenmenin heyecanını yaşıyor.

Osmancık Belediye Başkanı Karataş, kursları ziyaret ederek, kursiyerlere defter, kalem ve çeşitli eğitim malzemeleri hediye etti.

Karataş, seferberlik kapsamında ilk etapta 118 öğrenci ile 12 kurs açıldığını belirterek, "Eğitimler sonunda inşallah ilçede okuma yazma bilmeyen kalmayacak. Belediye olarak bu kursların yanında olduğumuzu, desteklerimizin süreceğini ifade etmek istiyorum. Maksadımız, artık okuma yazma bilmeyen kalmasın." dedi.

- "Cumhurbaşkanımız ve eşinden Allah razı olsun"

Kursiyerlerden 65 yaşındaki Kafiye Şahin de çeşitli imkansızlıklar nedeniyle çocukken okula gidemediğini anlattı.

Uzun yıllardır okuma yazma öğrenmenin hayalini kurduğunu ifade eden Şahin, "Ne eski yazıyı ne yeni yazıyı biliyordum. Kur'an kursunda Kur'an öğrendim. Şimdi yeni yazıya başladım, bunu da öğreneceğim. Allah nasip ederse ileriye gideceğiz. Cumhurbaşkanımız ve eşinden Allah razı olsun. Herkese teşekkür ederim." diye konuştu.