ÇORUM (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önünde helikopterden açılan ateş sonucu yaralanan öğretmen Mustafa Çağır, "Şimdi iyiyim hamdolsun ama öleceğimi bilsem gözümü kırpmadan yine koşarım." dedi.

AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ, beraberinde Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz ve partililerle Alaca ilçesinde yaşayan 15 Temmuz gazisi Mustafa Çağır'ı evinde ziyaret etti.

Ziyarette Çağır'a "geçmiş olsun" diyen ve gösterdiği kahramanlıktan dolayı teşekkür eden Karadağ, "Çorum olarak o gece 13 şehit ve 3 gazi verdik. Bu vatan hem sizlere hem de şehitlerimize minnettar. Ne yaparsak yapalım hakkınızı ödeyemeyiz." diye konuştu.

İl Başkanlığı olarak 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan vatandaşların anısına Şehitler Köşesi hazırladıklarını ifade eden Karadağ, şunları kaydetti:

"İnsanlarımızın o günkü kahramanlığının sürekli hatırlanmasını, böylelikle şehitlerimizin adlarının yaşatılmasını istiyoruz. İl Başkanlığı olarak göreve geldiğimiz gün 5 komisyon kurduk. Bunlardan birisi de Şehit Aileleri ve Gaziler Komisyonu'ydu. Bu vesileyle ülkemize canını hiçe sayarak hizmet etmiş şehitlerimizin yakınlarına ve siz gazilerimize ziyaretlerde bulunuyoruz.15 Temmuz ile ilgili bir özel sayı çıkartacak ve gelecek nesillerimize Türk milletinin, hain FETÖ terör örgütünün yapmak istediği darbe girişimine karşı nasıl cansiparane mücadele verdiğini aktaracağız."

Mustafa Çağır da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Karadağ ve beraberindekilere teşekkür etti.

Darbe girişimi sırasında yaşadıklarını anlatan Çağır, hain kalkışma sırasında Ankara'da bir yakınının düğün töreninde olduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine sokağa çıktığını söyledi.

Genelkurmay Başkanlığı önünde helikopterden açılan ateş sonucu yaralandığını belirten Çağır, "Helikopter, oradaki insanları biçercesine taradı. Ben o anda bahçenin demirlerine çıkmıştım. Parmaklıklardan içeri atlayacaktım. Sonra yere düştüm. Omzumun sağ tarafından sert bir darbe aldım. Yüzümden de kan geliyordu. Polis aracıyla beni hastaneye götürdüler. Şimdi iyiyim hamdolsun ama öleceğimi bilsem gözümü kırpmadan yine koşarım." ifadesini kullandı.

Ziyarette, Karadağ tarafından 15 Temmuz gazisi Mustafa Çağır'a Kuran-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye edildi.