MUĞLA (AA) - Muğla'nın Ortaca ilçesi Sarıgerme Plajı'nda sokak köpeğinin yuttuğu olta iğnesi ve kurşun, laparoskopi (kapalı yöntem) ameliyatı ile çıkarıldı.

Alınan bilgiye göre, Sarıgerme kumsalında ölmek üzere bulunan köpek için vatandaşlar Hayvan Dostları Derneğine (HAYDOS) ihbarda bulundu. Hayvan ambulansı ile olay yerine gelen HAYDOS Başkanı Türkan Dağdelen ve veteriner ekip, köpeği alarak İzmir'de bulunan bir hayvan hastanesine götürdü.

Hastanede yapılan incelemede köpeğin midesinde olta iğnesi ve kurşun tespit edildi. Laparoskopi ameliyatı ile köpeğin midesindeki olta iğnesi ve kurşun çıkarıldı. Hastanede "Kızılcık" adı verilen hayvan, ameliyatın ardından HASTOS Bakımevi'ne getirildi.

HAYDOS Başkanı Türkan Dağdelen AA muhabirine yaptığı açıklamada, köpeğin sağlık durumunun iyiye gittiğini bildirdi. Ölmek üzere olan köpeğe ambulansta ilk müdahaleyi yaptıklarını anlatan Dağdelen, "İzmir'de hayvan kliniğinde gerçekleştirilen ameliyatın ardından köpek sağlığına kavuştu. Şu anda bakımevinde veteriner kontrolünde tutuluyor." dedi.

Dağdelen, derneğe ait bakımevinde 600 köpek, 150 kedi, 5 eşek ve 2 keçinin bulunduğunu sözlerine ekledi.