BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Erdek ilçesinde, ölüme terk edilen at kurtarıldı.

Erdek ilçesine bağlı Çuğra mevkisindeki boş arazide bağlı ve hasta olarak kaderine terk edilen atı gören hayvansever Aysel Şengüder, sosyal medya üzerinden destek çağrısında bulundu. Paylaşımı gören sanatçı Haluk Levent'in başkanlığını yaptığı Anadolu Halk ve Barış Platformu (AHBAP) üyeleri, olay yerine bir veteriner gönderdi. Burada atın ilk tedavisi ve aşıları yapıldı.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey de Şengüder'e ulaşarak atın kurtarılması için ne gerekiyorsa yapılacağını belirtti.

Canbey, ilgili birimlerle iletişime geçerek atın tedavisi için nakledilmesini sağladı. Çuğra otobüs durağının karşısındaki boş arazide boğazından iple bağlı ve hasta olarak yatan at, ilk tedavisinin ardından Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesine nakledildi.

Şengüder, atın kurtarılmasının ardından sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Kelimeler yaşadığım mutluluğu ifade edemez. Sesimizi duyup paylaşan herkese, ona kucağını açan Haluk Levent ile duyarlılığı ile hemen beni arayan, nakli için tüm birimleri seferber eden AK Parti Balıkesir Milletvekilim Sayın Mustafa Canbey'e şükran ve minnetle." ifadelerini kullandı.

Canbey de "Erdek'te güzel bir dayanışma vardı. Bir hayvanseverin uyarısıyla ölüme terk edilen bir anne at ve yavrusunu dayanışma içinde kurtardık. Artık emin ellerde. İyilik kazandı." açıklamasında bulundu.