Organik SEO nedir, metotları nelerdir? SEO sistemi basit bir şekilde işlemektedir. Kullanıcılar Google algoritmalarına uygun olarak içerikler yayınlar. Bu yayınlanan içerikler SEO bot sistemi tarafından incelendikten sonra uyuşan anahtar kelime aramalarında üst sıralarda listelenmektedir. Ancak bazı kullanıcılar bu işlemlerde hile yöntemlerine başvurarak SEO sisteminde hatalar oluşmasına neden olmaktadır.

Organik SEO metotları ise farklılık göstererek site içerisinde doğal yöntemlerle arama sonuçlarında yüksek sıralara çıkmak için kullanılmaktadır. Organik SEO nedir, metotları nelerdir sorusuna yanıt olarak şunlar örnek verilebilir;

  • Metinlerde SEO kavramları ve alakalı anahtar kelimeleri kullanmak
  • Tek bir H1 yani ana başlık ve alt başlıklara yer vermek
  • İçeriklerinizde belli bir konuya odaklı, özgün yazılar yayınlamak
  • Site domain ve HTML kodlarını botların okuyabileceği şekilde oluşturmak
  • Sitenizde düzenlenmiş boyutlarda fotoğraf ve video içeriklerine yer vermek
  • Site hızını ve performansını düzenli olarak düşük tutmak

Tüm bu yöntemler organik SEO uygulanması için etkili olabilmektedir. Organik SEO işlemi için alanında uzmanlaşmış birçok kişi ile çalışmak mümkündür. Örnek olarak sürekli faydalandığımız Seozon firmasını verebiliriz. Ayrıca internet üzerinden alacağınız bir eğitim ile siz de sitenizi aramalarda üst sıralara çıkaracak SEO içerikler oluşturabilirsiniz.

Organik SEO Çalışması Nasıl Yapılır?

Organik SEO çalışması nedir, organik SEO çalışması nasıl yapılır? Organik SEO çalışması için yapılması gereken öncelikle içeriklerinizin Google SEO trendlerine göre oluşturmaktır. SEO trendleri algoritma uyumluluğuna göre değişim gösterir. Örneğin güncel olan SEO çalışmalarında tek bir ana başlık, konu ile ilgili anahtar kelimelerin alt başlıklarda ve metinde kullanımı ve en az bir maddeleme kullanmak organik bir SEO metni için yeterli görülmektedir.

Organik SEO çalışması nasıl yapılır sorusuna verilecek bir diğer yanıt içerikler kadar site özelliklerinin de değiştirilmesidir. Sitenizde eğer içerikleriniz doğru şekilde oluşturulmadıysa, karmaşık, boyutları yüksek fotoğraflar ve kötü kodlama yapıldıysa SEO sonuçlarında yer almamanız ve üst sıralara çıkamamanız mümkündür.

Ancak site içerisinde tema kullanmak, tek bir alanda detaylı konu araştırmaları ve paylaşımları yapmak, kategorilere ayrılmış içeriklere yer vermek Organik SEO çalışması için yeterli olacaktır. Bu sayede arama sonuçlarında kullandığınız anahtar kelimelerde üst sıralara çıkmanız ve daha fazla tıklanma almanız mümkündür.

SEO Optimizasyonu Nedir?

Yazılan içerikler, yayınlanan sözcükler ve kullanılan anahtar kelimeler günümüz Google aramalarına optimize edilmesi halinde istenen sonuçlarla karşılaşılmaktadır. SEO optimizasyonu nedir sorusuna yanıt olarak bu yanıt verilebilir. Ayrıca SEO arama sonuçlarında sayfanızın etkileşim miktarına göre de değişim göstermektedir.

Yani SEO optimizasyonu yaptığınızda Google yalnızca sizin hesabınızı yukarı çıkarmayacaktır. Rakiplerinizin arasından sıyrılmak için özgün içeriklerinizle ön plana çıkmalı ve yüksek tıklanma almalısınız. Tıklama sayısı artışı için günümüzde en yoğun kullanım görülen sosyal medya platformlarında içerik yayınlayabilir ya da Google reklam verme seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

SEO optimizasyonu nedir sorusuna yanıt bulduktan sonra reklam verme işlemi tercih edenler Google Ads üzerinden hesap açabilirler. Böylece hesaplarının içeriklerini çeşitli yerlerde reklam vererek yüksek tıklanma sayısına ulaşabilirsiniz.

Yazılım Şirketleri Web siteleri

Eğer hesabınızda çeşitli yöntemler uygulamanıza rağmen hala istediğiniz tıklanma ve gösterim sayısına ulaşamıyorsanız yazılım şirketleri web siteleri ile iletişime geçilmesi önerilmektedir. Çünkü bu tip işlem yapan siteler, yayınladığınız site yazılımlarını denetleyerek düzenleme işlemi yapabilmektedir.

Sitenizde yapmış olduğunuz kodlama hataları Google’da yüksek etkileşim almanızı ve farklı yöntemlerle aramalarda üst sıralara çıkmanızı engelleyebilir. Yazılım şirketleri web siteleri ile bu sorununuz çözülebilmektedir. Bu şirketler verilerinizi analiz ederek gerekli düzenlemeler ve sadeleştirmelerle kolayca SEO uygulamanızı sağlayacaktır.