ADANA (AA) - Adana'da özel halk otobüsü şoförünün hakaret ettiği iddia edilen şehit annesi Zübeyde Tura (62), kendisine gösterilen desteğe ilişkin, "Devletimiz her zaman yanımızda, Allah razı olsun." dedi.

Bingöl'de 1993'te vatani görevini yaparken PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Mehmet Tura'nın annesi Zübeyde Tura, bilgisine başvurulmak üzere Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne davet edildi.

Müdürlüğü gelen Tura, işlemlerinin ardından İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız ile bir araya geldi. Zübeyde Tura, burada, "Devletimiz her zaman yanımızda, Allah razı olsun." dedi.

Emniyet Müdürü Yıldız da Tura'nın elini öptü ve şehitlere ve yakınlarına devlet olarak her daim sahip çıktıklarını ifade etti.

Yıldız, şehit annesinin elini tutarak yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

"Devletimiz her zaman sizin yanınızda, kuşkunuz olmasın. Mutlaka gereği yapılacaktır. Şu an şüpheliyi adliyeye sevk ediyoruz. Hakkında yasal işlem yapılacak. Şehitlerimiz bizim en değerli varlığımız. Devlet olarak, vatan ve millet için şehit olan kardeşlerimize biz millet olarak çok şey borçluyuz. Onların haklarını ödeyemeyiz. Onların aileleri bizim en değerli varlığımız. Dolayısıyla biz devlet olarak bu işin takipçisi olduk, olacağız. Allah razı olsun teyzemizden, en değerli varlığını, evladını bu vatan için şehit verdi. Mutlaka bu ailelerin en yakınlarında olduğumuzu ifade etmek istiyorum."

- Yaşadığı olayı anlattı

Zübeyde Tura da özel halk otobüsünde yaşadığı olayı gazetecilere anlattı.

Özel halk otobüsüne bindiğinde yanında olan torununun ücretini ödediğini, kendisinin de ücretsiz hak tanıyan "şehit yakını" kartını kullandığını belirten Tura, şoförün torunu için verdiği paradan kendisi için de ücret kestiğini belirtti.

Tura, şöyle konuştu:

"Benim ücretsiz kartım var, benim için neden para kestin' dedim. Kartımı da gösterdim. 'Bana ne. Ben zaten boş gidiyorum.' dedi. Ben de kendisine otobüslere ücretsiz binme hakkım olduğunu söyledim. 'Oğlumu devlete adamışım, şehit vermişim.' dedim. O da bana, 'Bana ne senin şehidinden.' dedi. Ben de sinirlendim, otobüstekiler de o sırada sağ olsunlar 'Sen bu şehit annesine nasıl davranıyorsun' dediler. Tepki gösterdiler."

- Şoför hakkında TCK 301'inci maddeden soruşturma

Bu arada, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltına alınan şoför Eren G. hakkında, "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin yayın organlarını alenen aşağılama" suçunu düzenleyen Türk Ceza Kanununun (TCK) 301'inci maddesi ve "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Ayrıca, Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığından, olayın gerçekleştiği 01 J 0365 plakalı özel halk otobüsünün çalışma izin belgesi ile şoför Eren G'nin şoför uygunluk belgesinin iptal edilmesinin istendiği bildirildi.

Adana'da elindeki kartı göstererek aracına binen ve şehit annesi olduğunu belirten yolcudan 2,5 liralık ücreti isteyen özel halk otobüsü şoförü hakkında olayın görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından inceleme başlatılmış, devlete yönelik aşağılayıcı ve hakaret içeren ifadeler kullandığı öne sürülen şoför gözaltına alınmıştı.