ANKARA (AA) - Panama'da, lüks bir otelin sahibi, ABD'li emlak ve inşaat şirketi "Trump Organizasyon" ile aralarında süren yasal mücadeleyi kazanarak otel tabelasından Trump adını kaldırdı.

BBC'nin haberine göre, Panama'da bir mahkemenin kararının ardından, otel idaresinin Kıbrıslı iş adamı Orestes Fintiklis'e geçmesiyle otel çalışanları Trump ismini girişteki tabeladan çıkardı.

"Trump Ocean Club International Hotel and Tower"ın çoğunluk hissesine sahip Kıbrıslı iş adamı Orestes Fintiklis, mahkeme kararına ilişkin memnuniyetini, "Panama bizi gururlandırdı." sözleriyle dile getirdi.

Turistler, Trump isminin kaldırıldığı otel tabelasının önünde fotoğraf çektirdi.

Trump Organizasyon ile aralarındaki sözleşmeyi feshetme ve otelin adını değiştirme niyetini geçen ay açıklayan Fintiklis, müşteri sayısının azaldığını ve karın düştüğünü savunmuştu.

Söz konusu düşüşün, Trump isminden kaynaklandığını söyleyen Fintiklis, Trump Organizasyon çalışanlarının otelden ayrılmasını istemiş, çalışanların itirazı üzerine olaya polis müdahale etmişti.

Öte yandan mahkeme kararını temyize götüreceğini açıklayan Trump Organizasyon, Fintiklis'in sözleşmedeki taahhütlerini ihlal ettiğini öne sürdü.