PARİS (AA) - Fransa'nın başkenti Paris'te yeni mülteci kabul merkezi açıldı.

Paris'in de içinde yer aldığı Ile-de-France'ın Bölge Valisi Michel Cadot, basına yaptığı açıklamada, Paris'in en prestijli mahallelerinde açılan mülteci kabul merkezinin, iltica talebinde bulunan 150 düzensiz göçmen, 100 mülteci ve bunlara ek olarak 50 göçmen aileyi ağırlayacağını belirtti.

Daha önce jandarmaların aileleri için kullanılan bu merkezin 2020 yılına kadar mültecileri ağırlayabileceğini kaydeden Cadot, 2020'den sonra bu merkezin Paris Belediyesine teslim edilmesi gerektiğini ifade etti.

Cadot, bu vesileyle yaz aylarında sokakta yaşayan mültecilerin ve düzensiz göçmenlerin, spor salonlarını işgal etmelerine son verileceğini bildirdi.

Vali, bu merkez için devletin her yıl 3,5 milyon avro harcayacağını kaydetti.

Paris'te bulunan mültecilerin, kendi imkanları ile kaldıkları Porte de la Chapelle mülteci kampı geçen ağustos ayında boşaltılmıştı. Fransa Göç ve Göçmen Kurumunun verdiği bilgiye göre, Porte de La Chapelle bölgesindeki kampta yaşayan 2 bin 376 erkek, 60 kadın ve 23 çocuk Paris ve çevresindeki 18 spor salonuna nakledilmişti.

Fransa'daki mültecilerin ve özellikle çocukların koşulları, ülkedeki sivil toplum örgütleri tarafından da sık sık eleştiriliyor.