Çevrimiçi video düzenleme işi çok hızlı bir şekilde katlanarak büyüyor ve insanların içerikle etkileşim kurmasının ve zamanlarını çevrimiçi olarak geçirmenin baskın yolu haline geliyor. İnsanların önemli bir kısmı artık her gün çevrimiçi olarak video izliyor, bu da işletmeniz onların dikkatini çekmek istiyorsa kendi video içerik stratejinize ihtiyacınız olduğu anlamına geliyor.

Yani, hem web siteniz hem de sosyal medya için markanızın pazarlama stratejisinin önemli bir parçası haline henüz video yapmadıysanız, şimdi tam zamanı!

Video içeriği ve pazarlama stratejiniz

Tüm izleyiciler arasında ilginç videolara olan talebin arttığını bilerek, içerik pazarlamasında kullanımının kesinlikle artması şaşırtıcı değil - ve YouTube'un artık web'de en çok kullanılan ikinci arama motoru olduğu ve yalnızca Google tarafından dövüldüğü göz önüne alındığında, gösteriyor bu eğilimin hafife alınmaması gerektiğini söyledi.

Ne yazık ki, müşterileriniz fareleri oynat düğmesinin üzerinde hazır haldeyken, birçok kuruluş videoyu pazarlama faaliyetlerinde önde ve merkezde olması gereken bir şeyden ziyade, sonradan düşünülmüş bir pazarlama stratejisi (olması güzel) olarak görüyor. Strateji Sonuçta, müşteriniz video içeriğiyle (olumlu) etkileşime girerse ve siz teslim etmezseniz, yapan bir rakibe giderler.

Video pazarlama stratejisinin 10 avantajı

İşte video içeriğinin son derece etkili olmasının ve işletmenizin kârlılığını etkileyebilecek mükemmel sonuçlar vermesinin ilk on nedeni.

(1) Daha Fazla Kitle Katılımı

Hepimiz bir resmin binlerce kelime söylediğini duyduk, video bunu başka bir seviyeye taşıyor. Video çok hızlı konuşur ve hem görsel hem de işitsel duyuları tuzağa düşürdüğü için kitlenizin dikkatini çekmede etkilidir. Aslında, izleyicilerin video içeriğiyle etkileşime girme olasılığının diğer medya stratejisi türlerine göre birkaç kat daha fazla olduğu gösterilmiştir.

(2) Ölçülebilir Sonuçlar

İzleyicilerin oynat düğmesine basarak, ses seviyesini ayarlayarak, duraklatarak vb. yöntemlerle video oynatıcıyla etkileşime girmesi gerektiği göz önüne alındığında, bu davranışların tümü çok kolay bir şekilde izlenebilir ve her videonun etkinliğinin canlı olarak ölçülmesine olanak tanır. Bu bağlamda çevrimiçi video düzenleme yaparken izleyici düşünülmesi gerekir.

Bu nedenle, fotoğraflar ve yazılı içerik, yalnızca gezinen insanlar tarafından pasif bir şekilde okunup görülebilirken, video, müşterinizin içerik stratejinizle nasıl etkileşime girdiğini belirlemenin çok daha doğru bir yolunu sunar.

(3) Yenilikçi ve Yenidir

E-posta ve CRM (müşteri ilişkileri yönetimi) otomasyonu, veritabanınızdaki müşterileri beslemek için mükemmel bir yoldur, ancak insanlar yıllardır e-posta ile spam gönderildiğinden, ne açacakları konusunda çok daha seçicidirler. Burası bir video stratejisinin devreye girdiği yerdir. Örneğin, gömülü video içeren e-postaların, yalnızca içerik içeren e-postalara göre iki katından fazla açılma oranlarına sahip olması muhtemeldir.

(4) Daha Derin Duygusal Tepki

İnsanlarla duygusal düzeyde bağlantı kuran mesajlar iletmek, olumlu bir yanıt vermenin oldukça etkili bir yoludur. Yukarıda bahsedildiği gibi video, ses tonu, müzik, efektler, yüz ifadeleri, sesler vb. unsurlarla insanlara çok daha katmanlı bir deneyim sunan hem gözleri hem de kulakları meşgul eder. Bunun gibi duygular uyandırmak, markaların harekete geçirici mesajını ustaca zorlamanın kanıtlanmış bir yoludur.

(5) Yaklaşılabilirlik

Videonun hızlı ve etkili doğası nedeniyle, müşterilerin videoları diğer içerik biçimlerine göre izleme olasılığı çok daha yüksektir ve bu da diğer medya biçimlerine kıyasla alınan görüntüleme miktarını büyük ölçüde artırır.

(6) Oluşturma Kolaylığı

Yakın zamana kadar bile, etkili bir video stratejisi oluşturmak aylar alabilir, pahalı ekipman gerektirebilir ve genellikle pahalıydı. Ancak, işler tamamen değişti. Film yazılımı ve donanımı kolayca erişilebilir ve uygun maliyetlidir, yani video oluşturmak normal bir blog yazısı kadar kolaydır.

(7) Elde Tutma Oranları

Çoğu izleyici bir videonun yarısından fazlasını izler ve o zamana kadar mesajınızın çoğu iletilmiş olur. Oysa metinle, çoğu okuyucu ileri kaydırır, bölümleri atlar veya hızla terk eder, bu da etkinliği azaltır.

(8) Teknoloji

Video oluşturmaya ve izlemeye odaklanan dijital teknolojinin gelişmesiyle birlikte, modern uygulamaların, cihazların ve platformların çoğu videoyu diğer medya türlerinden daha iyi barındırır.

(9) Daha Fazla Dikkat Gerektirir

Videonun, müşterinin sınırlı ilgisini diğer tüm ortamlardan daha fazla yakaladığı ve tuttuğu kanıtlanmıştır ve insanların aşırı içerikten muzdarip olduğu bir ortamda, bir pazarlama stratejisi olarak Video, kitlenizle etkili bir şekilde etkileşim kurmanız için size en iyi fırsatı verir.

(10) İyileştirilmiş SEO Sıralaması

Alakalı ve popüler video içeriği sunmak, Google sayfa sıralamanız üzerinde diğer içerik türlerine göre aynı olumlu etkiye sahiptir ve videonun hedef kitlenizle diğer medyalardan çok daha etkili bir şekilde etkileşime geçmesiyle, web sitenize daha fazla trafik çekmesi zorunludur.