PCR testleri kişiye özel olarak yapılmaktadır. Ucu pamuklu bir çubuk yardımıyla hastaların boğaz veya burunlarından alınan sürüntüler, özel bir kaba alınarak ilgili laboratuvarlara gönderilmektedir. Hastalığın ilerleyen dönemlerinde bazı hastaların burun ve boğazlarında yeterli miktarda sürüntü bulunmamaktadır. Bu sebeple hastanın akciğerlerinden sürüntü alınarak işlem yapılmaktadır. Ayrıca, hastaların hava yollarında bulunan balgamlar da PCR testlerinde kullanılmaktadır.

Hücrede dizisi bilinen iki ayrı segment arasında ultrasonik ışınlar aracılığıyla araştırılan zararlı organizmanın DNA’sı enjekte edilmesi sonrasındaki süreçte üremesi kontrol edilmektedir. PCR testleri,

Pozitif PCR Testi: Kişinin, yapılan test sonucunda hastalığa yakalandığını bildiren testlerdir.

Negatif PCR Testleri: Kişinin hastalığa o an için maruz kalmadığını gösteren testlerdir. PCR testleri, Dünya Sağlık Örgütü tarafından doğru sonuçlar bildirdiği onaylanan testlerdir.

PCR Testleri Nerelerde Yapılır?

Özellikle yoğun nüfuslu merkezlerde hava, su ya da temas yoluyla bulaşarak çok sayıda kişinin hayat kalitesini düşüren salgın hastalıkların hemen tedavi edilmesi gerekmektedir. Birçok sebeple PCR testi yaptırmak adına sağlık kuruluşlarının kapısını çalan kişilerin sosyal platformlar üzerinden en çok araştırdığı konuların başında PCR testleri nerelerde yapılır sorusu gelmektedir? Peki, PCR testleri nerelerde yapılmaktadır?

PCR Testleri,

  • Devlet Hastaneleri,
  • Üniversite ve Araştırma Hastaneleri,
  • Aile Sağlığı Merkezleri,
  • Sağlık Bakanlığı’na Bağlı Laboratuvarlar,
  • Özel Sağlık Merkezleri,
  • Özel Hastane ve laboratuvarlarda yapılmaktadır.

Hepimizin aciliyet taşımayan hastalıklarımızda hızlı bir şekilde hizmet almak adına başvurdukları ilk merkezler aile sağlığı merkezleridir. PCR testleri noktasında bütün aile sağlığı merkezleri hizmet verememektedir. Bu sebeple test yaptırma amacıyla aile sağlığı merkezlerine başvurmadan önce doktorları arayarak testin yaptırılıp yaptırılmadığı hakkına bilgi edinmeniz sizlerin zaman kaybınızı önlemeye yönelik en akla yatkın davranış olacaktır.

Ücreti Ne Kadar?

Konforlu bir hayat sürdürmek için gerekli olan şartların başında sağlıklı bir vücuda sahip olmak gelmektedir. Sürekli bir şekilde değişen iklim şartları birçok insan nüfusunda ölüm ve engelli olma gibi birçok istenmedik duruma neden olabilecek sağlığa zararlı organizmanın doğada can bulmasına sebep olmuştur.

İnsanlar, uzun ve sağlıklı bir ömür sürdürmek için gelişen tıp bilimini yakından takip etmektedir. Türlü sebeplerle yaptırılan PCR testlerinin fiyatı çoğu kişinin ilgi alanına girmektedir. Koronavirüs gibi hızlı bir şekilde yayılarak geniş nüfuslarda büyük zararlara yol açan hastalıkların kısa sürede kontrol altına alınması için sigorta şartı aramaksızın tüm insanların tedavi olması adına Sağlık Bakanlığı, ücretsiz PCR testi hizmeti sunmaktadır.

Ülkemizde birçok sağlık hizmetiyle hastaların bir numaralı yardımcısı haline gelen özel sağlık kuruluşları, sıra beklemeden gereken tedavileri kısa süre içerisinde ve profesyonel bir şekilde almanıza öncü olmaktadır. Günlük hayatın yoğun telaşesi sırasında uzun süreler beklemeden PCR testi taleplerinizi karşılamak adına özel hastanelerden hizmet aldığınızda süreci başarılı bir şekilde yönetebilirsiniz.

Özel hastaneler, PCR testinin uygulanma amacına göre farklı fiyat politikaları belirlemektedir. Sağlıklı bir ömür için kaliteli hizmetlere ulaşabilmek herkesin hakkıdır. Firmamızın, sağlık hizmetleri hakkında teklif almak için bizleri müşteri iletişim numarasından günün her saatinde arayabilirsiniz. PCR testlerinde güvenin adresi olarak sizleri de müşterilerimiz arasında görmekten gurur duyarız.