AĞRI (AA) - Pegasus, Ağrı-İzmir arasında karşılıklı uçak seferleri başlattı.

Pegasus Havayollarının, haftanın 3 günü İzmir'den Ağrı'daki Ahmed-i Hani Havalimanı'na yapacağı karşılıklı uçak seferlerinin ilki gerçekleştirildi.

İzmir'den gelen ilk uçak, Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı'na inişi sırasında Ahmed-i Hani Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele Birimi (ARFF) ekiplerince oluşturulan "su köprüsünün" altından geçerek aprona yanaştı.

Uçaktaki 188 yolcu, söz konusu havalimanının müdürü Abdullah Yalçınkaya, Güvenlik ve Koruma Şefi Cüneyt Çakıcı ve HAVAŞ Yer Hizmetleri Şefi Kadir Bulut tarafından çiçeklerle karşılandı.

Yalçınkaya, karşılama sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Pegasus'un, İzmir-Ağrı arasındaki seferlerinin başladığını belirterek, şu bilgileri paylaştı:

"İzmir-Ağrı arasında her hafta, pazartesi, perşembe ve cuma günleri olmak üzere 3 sefer gerçekleştirilecek. Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı'na gelişler saat 14.50'de, gidişler ise saat 15.15'te olacak. Bugün 188 yolcumuz geldi. 199 yolcu da İzmir'e gidecek. Tüm halkımıza hayırlı olsun."

Yolculardan Ramazan Akbulut ise taziye için İzmir'den geldiğini belirterek, "Seferler tüm Türkiye için hayırlı olsun. Çok güzel bir hizmet." dedi.