İSTANBUL (AA) - Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce düzenlenen "Polis Candır" projesi kapsamında “Toplumda ön plana çıkmış kariyer sahibi rol model kişilerle çocukların tanıştırılması” faaliyeti gerçekleştirildi.

Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, ünlü oyuncular Oktay Kaynarca, Özgür Ozan, Şevket Çoruh ve Merve Oflaz, İstanbul'daki farklı okullarda öğrenim gören lise öğrencileriyle bir araya gelerek söyleşi yaptı.

Etkinlikte konuşan film ve dizi oyuncusu Oktay Kaynarca, polisin ve halkın iç içe olması durumunda her şeyin daha çabuk çözüleceğine inandığını söyledi.

Kaynarca, öğrencilere, hedeflerine ulaşmaları için çok çalışmaları gerektiğini aktararak, "Babamın söylediği bir laf vardı. 'Ne olacaksanız en iyisini olun.' Hayal kurmayı öğrenin. Hayaller çok değerli. Hiç kimsenin hayalini satın alamazsınız. Kendi hayalinizle yola çıkmalısınız. Önce hayal kurun sonra çalışın sonra tekrar çalışın." dedi.

Özgür Ozan da 12 yıldır rol aldığı polisiye diziyle, polislik mesleğinin içerisinde olduklarını dile getirerek, oynadıkları dizilerde örnek olabilecekleri şeyleri gösterebilmek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

Ünlü oyuncular Merve Oflaz ve Şevket Çoruh ise öğrencilere, oyunculuk tecrübeleri hakkında bilgi vererek, mesleki tercihlerine yönelik tavsiyelerde bulundu.

Öğrenciler de oyunculara, merak ettikleri soruları yönelttiler.

Söyleşinin ardından, İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcıları Ali Tuna Coşkun ile Turgay Aytepe ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Serkan Şahan tarafından ünlü oyunculara teşekkür plaketi ve çiçek takdim edildi.