KUDÜS (AA) - İsrail ile Polonya arasında devam eden soykırım tartışması sonrasında Polonya'nın Tel Aviv Büyükelçiliğinin kapısına Nazilerin sembolü gamalı haç çizildiği bildirildi.

İsrail yerel basınının İsrail polis sözcülüğüne dayandırdığı habere göre, Polonya'nın Tel Aviv Büyükelçiliğinin kapısına, kimliği bilinmeyen kişilerce, Polonya karşıtı ifadeler ve Nazilerin sembolü gamalı haç grafitileri çizildi. Polisin olayla ilgili soruşturma başlattığı ve şüphelileri tespit etmeye çalıştığı belirtildi.

Polonya Meclisi (Sejm) tarafından "Üçüncü Reich tarafından işlenen Nazi suçlarından dolayı Polonya'ya sorumluluk atfedenlere” üç yıla kadar hapis veya para cezası getiren yasa tasarısı kabul edilmişti. Yasa, İsrailli yöneticiler tarafından yoğun şekilde eleştirilmişti.

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Almanya'nın İkinci Dünya Savaşı sırasında gerçekleştirdiği Yahudi soykırımı sırasında, "soykırımın Polonyalı failleri kadar Yahudi faillerinin de bulunduğunu" dile getirmişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bugün Almanya'nın Münih kentinde katıldığı güvenlik konferansında yaptığı konuşmada, "Tarihi doğruların yeniden yazılmasına müsaade etmeyeceğiz. Unutmayacağız, affetmeyeceğiz. Her zaman gerçek için savaşacağız." ifadelerini kullanmıştı.