PRİZREN (AA) - Kosovalı gençler, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Afrin bölgesindeki teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na desteklerini, operasyon bölgesinde fırlatılan bir obüs topuna "Prizren'den selamlar" yazdırarak gösterdi.

Prizrenli Güney Kupa, Afrin'de görev yapan tanıdığı bir başçavuştan, obüs topuna "Prizren'den selamlar" notu ve 4 arkadaşının ismini yazmasını istedi. Türkiye mezunu olan Kupa, sosyal medyadan, obüs topunun görselini "Kosova Prizren'den Afrin'e selamlarımızı ilettik. Allah sahibine ulaştırsın." mesajıyla paylaştı.

Kupa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Afrin'deki operasyonun başarılı bir şekilde sonuçlanması ve oradaki asker kardeşlerimize desteklerimizi sunmak için böyle bir şey yaptık. Yani sosyal medya paylaşımımdaki mesajımda olduğu gibi Prizren'den Afrin'e selamlarımızı ilettik." dedi.

Bunu, Afrin'de tanıdıkları bir başçavuş aracılığıyla gerçekleştirdiklerini ifade eden Kupa, "Biz Prizrenli gençler de şu anda Afrin'de, bu kutsal görevde bulunan ve oradaki zor şartlara rağmen bölgedeki barışı sağlamak adına gerçekleştirilen bu operasyonun yanındayız." ifadelerini kullandı.

Daha önce Prizren'deki Sinan Paşa Camisi’nde, Zeytin Dalı Operasyonu’nun zafere ulaşması için Fetih suresi okunup, dua edilmiş, Orkide Kadınlar Derneği üyeleri tarafından ise oradaki askerlere "zeytin dalı nakışlı" atkı gönderilmişti.