ADANA (AA) - Adana'da terör örgütü PYD/YPG için istihbarat topladığı öne sürülen Suriye uyruklu şüpheli hakkında hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nca, terör örgütü PYD/YPG ile bağlantılı olduğu iddia edilen R.A. hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Tutuksuz şüpheli hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istenen iddianame, Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesince yapılan değerlendirme sonucu kabul edildi.

İddianamede ifadelerine yer verilen şüpheli R.A, YPG'lilerin Suriye'deki evine gelerek kendisini tutukladıklarını öne sürdü.

Cezaevi gibi bir yere götürüldüğünü öne süren R.A, şunları anlattı:

"Bir ay burada kaldıktan sonra zorla beni YPG'ye bağladılar. YPG saflarında örgüte katılanların kayıtlarını tutmakla görevliydim. Afrin ve Tel Rıfat bölgelerinde bulundum. Örgüt içinde spor eğitimi ve ideolojik eğitim aldım. Ben istihbarat görevlisi olarak bilgi topladım.

Topladığım tüm bilgileri üstlerime verirdim. Afrin ve Tel Rıfat bölgelerinde (YPG için) bilgi toplama görevi yaptım, silahlı herhangi bir eylemim yoktur. YPG bana Afrin'de Kanas marka keskin nişancı silahı vererek bu silahı bana zimmetledi. Ben bu silahı hiç denemeden, paraya ihtiyacım olduğu için Afrin'de sattım. 2018 Mart ayında bir patlamada yaralandım. Ben yaralandıktan sonra Türkiye'ye nasıl getirildiğimi hatırlamıyorum.''

İddianamenin değerlendirme bölümünde ''Şüphelinin PKK/KCK silahlı terör örgütünün Suriye uzantılı oluşumu olan PYD/YPG örgütüne katıldığı, Suriye'de örgütün yürüttüğü silahlı mücadelede yer aldığı, Türkiye'ye karşı savaştığı, örgütün hiyerarşik yapısına dahil olarak yoğun çeşitli ve sürekli faaliyetler yürüttüğü, şüphelinin eylemlerinin silahlı terör örgütüne üye olmak suçunu oluşturduğu ve şüphelinin üzerine atılı suçu işlediği anlaşıldığından cezalandırılması kamu adına iddia ve talep olunur.'' ifadelerine yer verildi.

Suriye uyruklu R.A'nın yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.