HATAY (AA) - Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013'te 53 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırılarla ilgili 9 sanık hakkında verilen 53 kez müebbet hapis cezası, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarınca memnuniyetle karşılandı.

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmayı izleyen ve ardından ilçeye gelen saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları, 11 Mayıs Şehitler Derneğinde toplandı.

Dernek Başkanı Ahmet Tuna, burada yaptığı açıklamada, gerçekleşen saldırılarda hiçbir günahı olmayan masumların öldürüldüğü hatırlattı.

İnsanların acısının unutulacak bir acı olmadığını ifade eden Tuna, "Mahkeme 5 yıldır devam etmekteydi. Biz de 5 yıldır bunun takipçisiydik ve neticede 20'nci duruşmada en ağır cezalarını aldılar. Şehit aileleri olarak bizleri tatmin etti. Tabii ki gönlümüz isterdi idam olsun ama kanunlarımızda idam yok. Bu ceza ile tüm aileler müsterih oldular." dedi.

Saldırıda kızını kaybeden Edibe Çalık da mahkeme kararıyla acılarının biraz da olsa dindiğini söyledi. Mahkemeyi Ankara'da takip ettiklerini aktaran Çalık, "Oradan geldikten sonra dün gece biraz rahat uyuduk. Evlatlarımızın kanı yerde kalmadı kalmayacak. Ölünceye kadar da şehitlerimizi unutmayacağız." diye konuştu.

Saldırılarda oğlunu kaybeden ve konuşurken gözyaşlarını tutamayan Medine Erdem de 11 Mayıs'ta cehennemi, mahşeri yaşadıklarını söyledi.

Acılarının halen taze olduğunu vurgulayan Erdem, "Gönlüm isterdi ki idam edilsinler. İlk mahkemeden beri idamlarını istiyorum ama idam olmadığından en ağır cezadan memnun olduklarını dile getirdi.

Erdem, hayatını kaybedenlerin terör mağduru sayıldığına işaret ederek terör şehidi olmaları için yetkililerden yardım beklediklerini sözlerine ekledi.

11 Mayıs 2013'te 53 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırılarla ilgili 33 kişinin yargılandığı davada, saldırının faili ve planlayıcısı olmakla suçlanan Nasır Eskiocak'ın da arasında bulunduğu 9 sanığa 53 kez ağırlaştırılmış müebbet, 13 sanığa da 15 ile 22 yıl 6 ay arasında değişen sürelerde hapis cezası verilmişti.