BÜKREŞ (AA) - Romanya'nın başkenti Bükreş'te hükümetin yargı reformunu protesto etmek için gösteri düzenlendi.

İktidardaki Sosyal Demokrat Partinin (PSD) ceza ve vergi kanunlarında yapılması planlanan değişikliklerle suç işleyen kamu görevlilerinin yargılanmasını ve büyük çaplı yolsuzlukların cezalandırmasını zorlaştırmasını protesto etmek için başkent Bükreş’teki Üniversite Meydanı'nda düzenlenen gösteriye yaklaşık 25 bin kişi katıldı.

Göstericiler, sosyal medyada “Herkes Bükreş’e”, “Umut yürüyüşü” “Bizim kuşağın devrimi” sloganlarıyla duyurulan protestoya katılmak için ülkenin çeşitli şehirlerden tren ve otobüslerle Bükreş’e geldi.

Jandarma ile gerginlik yaşayan göstericiler, koruma hattını aşarak caddeyi tamamen trafiğe kapadı.

Kar yağışına rağmen meydandan ayrılmayan göstericiler, "Adalet istiyoruz, yolsuzluk istemiyoruz”, “PSD, kırmızı veba”, "Hırsızlığı yasal hale getirmeyin", “Hükümet istifa” sloganları attı.

Ceza kanunu ve vergi kanunlarındaki planlanan değişikliklerden memnuniyetsizliklerini dile getiren göstericiler yargının bağımsız olmasını istediklerini ifade etti.

Cluj, Köstence, Timişoara, Sibiu gibi diğer şehirlerde de protesto gösterileri düzenlendi.

Aralarında hakim ve savcıların hükümet tarafından atanmasını sağlayacak değişikliklerin de olduğu yargı paketi, aralık ayında mecliste kabul edilmişti. Değişikliklerin gelecek günlerde Cumhurbaşkanı Klaus İohannis’in onayına sunulması bekleniyor. İohannis'in tasarıyı bir kez meclise geri gönderme yetkisi bulunuyor.