ANKARA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Bu hafta asgari ücretle ilgili çalışmalar başlatıldı. Konuyla ilgili olarak açıklama yapanlar, hem asgari ücretliye hem de işverene fedakarlık tavsiyesinde bulundular. Bir dereceye kadar işvereni anlarım da açlık sınırında yaşamını devam ettirmeye çalışan insanlardan fedakarlık beklemeyi hakikaten anlamak mümkün değil." dedi.

Karamollaoğlu, partisinin eğitim merkezinde düzenlenen "İl Başkanları ve İl Müfettişleri Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, 2019 seçimlerine hazırlandıklarını belirterek, Türkiye'nin dört bir tarafını gezdiklerini ve gördükleri manzaranın kendilerini umutlandırdığını ifade etti.

3 Aralık'ın Dünya Engelliler Günü olduğunu anımsatan Karamollaoğlu, engellilerle ilgili çalışmaları her zaman en önde tuttuklarını bildirdi.

Asgari ücret tespitiyle ilgili çalışmaların başladığını anımsatan Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

"Bu hafta asgari ücretle ilgili çalışmalar başlatıldı. Konuyla ilgili olarak açıklama yapanlar, hem asgari ücretliye hem de işverene fedakarlık tavsiyesinde bulundular. Bir dereceye kadar işvereni anlarım da açlık sınırında yaşamını devam ettirmeye çalışan insanlardan fedakarlık beklemeyi hakikaten anlamak mümkün değil. Bu hükümetin en büyük özelliği meseleleri ciddi olarak ele alıp Türkiye'de bir ücret dengesinin, milli gelir paylaşımının adil olmasını sağlamayı aklına bile getirmemesi."

Milli gelirin arttığının açıklandığını belirten Karamollaoğlu, milli gelirin nasıl arttığı konusunda spekülasyonlar bulunduğunu, vatandaşın çeşitli sıkıntılar yaşadığını, üreticinin perişan olduğunu savundu.

- "Rıza göstermeyiz"

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine değinen Karamollaoğlu, Türk milletinin, ihtilal yapmak isteyenlerin önünü kestiğine işaret etti.

Karamollaoğlu, ABD'de görülen Hakan Atilla davasını hatırlatarak, "Mahkeme aşamasında biz dedik ki 'bu dava aslında ABD, Türkiye'ye karşı davasıdır.' Bu hale geldi. Biz buna rıza göstermeyiz. Biz memleketimizin menfaatleri söz konusu olduğu zaman elbette ülkemizin yanında oluruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "İstanbul'a ihanet edildi" dediğini aktaran Karamollaoğlu, yanlışların tekrarlanmaması gerektiğini vurgulayarak, İstanbul'da Haliç'le ilgili imar tadilatı yapıldığını kaydetti.

Karamollaoğlu, "Haliç'te bina katları yükseltildi, adeta artırıldı. Bundan İstanbul'a daha büyük ihanet olmaz. Haliç o kadar büyük bir yer değil. Haliç'in kendisi bile tarihi bir mekan. Burada kat artırmak ne demek, orayı boğmak demek." diye konuştu.

İstanbul'a yapılan ikinci bir ihanetin durdurulmasın isteyen Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın buna müdahale etmesi gerektiğini bildirdi.

Toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti.