Saç ekimi Nişantaşı, tam bir nakil seansı sonrası nihai sonucu görmeniz taburcu olduğunuzdan itibaren 3-6 ay kadar sürebilir. İhtiyacınız olan kapsama miktarı kısmen saçınızın rengine ve dokusuna bağlıdır. Kaba, gri veya açık renkli saçlar ince, koyu renkli saçlardan daha iyi bir kapsama alanı sağlar. İlk seansta nakledilen greftlerin sayısı her bireye göre değişir.

Operasyondan hemen önce donör “verici” bölge traşlanarak greftlere kolayca erişilip çıkarılabilir. Greft alındığında, uygulayıcı uygun cilt kalitesini korumak için periyodik olarak kafa derisine az miktarda salin çözeltisi enjekte edebilir. Donör bölgesi delikleri gerektiğinde dikişlerle kapatılabilir. Kafa derisinde sağlıklı dolaşımı sağlamak için, greftler yaklaşık bir mm’nin sekizde biri kadar uzaklığa yerleştirilir. Nakledilen saçların doğal bir yönde büyümesini ve verici bölgedeki saç büyümesinin olumsuz etkilenmemesini sağlamak için greftlerin çıkarılmasına ve yerleştirilmesine büyük özen gösterilmesi gerekir. Aşılama seansı tamamlandıktan sonra kafa derisi temizlenir ve gazlı bezle kaplanır. Bir veya iki gün boyunca basınçlı bandaj kullanmanız gerekebilir.

SAÇ EKİMİ SIRASINDA SİZLERİ NELER BEKLİYOR?

Nişantaşı Saç Ekimi için , Op.Dr.Leyla Arvas’ın ağzından süreç detayları;

Ameliyat sonrası süreçte nasıl hissettiğiniz, prosedürün kapsamı ile doğru orantılıdır.  Herhangi bir ağrı, aşırı gerginlik veya zonklama size reçete ettiğim ağrı kesici ilaç ile kontrol edilebilir. Bandajlar kullanılırsa, genellikle bir veya iki gün sonra çıkarılabilir. Ameliyattan sonraki iki gün içinde saçlarınızı nazikçe ilk yıkamanız ekip tarafından yapılıyor sonrasında siz de aynı şekilde saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Gerektiyse ve dikiş atıldı ise dikişler bir hafta ila 10 gün arasında alınır. Şişlik, morarma ve ödem olma olasılığını göz önünde bulundurmalısınız.

Yorucu aktiviteler kafa derisine kan akışını arttırdığı ve nakillerinizin veya insizyonlarınızın kanamasına neden olabileceğinden, en az üç hafta boyunca şiddetli egzersizlerden ve ağır sporlarından kaçınmanızı öneririm.

İnsizyonlarınızın düzgün bir şekilde iyileştiğinden emin olmak için, operasyondan sonraki ilk ay takibinde birkaç kez kontrol etmemiz önemlidir. Bu takip ziyaretlerinde verdiğim önerilere dikkatle uymanız önemlidir.

SAÇ EKİMİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Nişantaşında Saç ekimi uygulaması görünümünüzü değiştirerek özgüveninizi artırabilir. Saç ekimi için en iyi adayların özellikleri;

  • Erkek tipi kellik sahibi olan kadın ve erkekler

  • Saç incelmesi ve azalması yaşayan kadın ve erkekler

  • Yanık veya kafa derisi yaralanması sonucu saç kaybeden herkes

  • Donör bölgesinde yeterli saç kökü olan herkes

  • Geniş alın problemi ile karşı karşıya olan kadın ve erkekler

SAÇ EKİMİ SONRASI OLUŞABİLECEK KOMPLİKASYONLAR?

  • Kanama

  • Enfeksiyon

  • Kafa derisinde ödem

  • Kabuklanma

  • Hissizlik ve hafif uyuşma

  • Kaşıntı

Saç Ekimi QUARTZ POLİKLİNİK ‘de artık hayal değil! +902122414624 no’lu telefondan polikliniğimizi arayarak Saç Ekimi fiyatları ve randevu hakkında bilgi alabilirsiniz.