İSTANBUL (AA) - Sadakataşı Derneği, ramazan yardımlarını Türkiye ile beraber 21 ülkede yaklaşık 300 bin kişiye ulaştırdı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, ramazan çalışmaları bu yıl, mülteci kamplarındaki çocukların, yetimhanelerdeki yetimlerin, yoksulluk sebebiyle açlık ve susuzluğa karşı büyük zorlukla direnen insanların halini anlatmak amacıyla "Paylaşmak bize yakışır" çağrısıyla yürütüldü.

İsrail işgali altında bulunan Kudüs'te, Mescid-i Aksa iftarlarında bu ramazanda yaklaşık 21 bin kişiyle kardeşlik sofrası kuruldu. Ayrıca 1000 aileye ramazan kumanyası dağıtımı, zekat, fitre ve çocuklara bayramlık kıyafet yardımı gerçekleştirdi.

Doğu Guta'dan İdlib ve Azez bölgesine göç eden 2200 aileye ramazan kumanyası dağıtıldı. Bölgede dernek tarafından düzenli iftar sofraları kurulurken, bayram ile birlikte yüzlerce yetime bayramlıklar hediye edildi.

Türkiye'nin birçok bölgesinde 2000 ihtiyaç sahibi aileye ramazan kumanyası dağıtılırken, 500'den fazla yetime bayramlık kıyafet hediye edildi.

Ülkelerinde yaşadıkları katliamlardan kaçarak komşu Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanlar için dernek tarafından kurulan 135 evden oluşan Sadakataşı köyü bölge halkına teslim edildi. Arakanlı mülteci kamplarında 2 okul açılırken, 2 okulun da temeli atıldı. Bölgede iftar organizasyonları, kumanya, fitre ve bayramlık dağıtımları gerçekleştirildi.

TİKA, Şimal Vakfı ve Sadakataşı Derneği tarafından Vietnam'da inşa edilen Hz. Aişe İslami Eğitim Merkezi açıldı. Bölgede ilk İslami eğitim veren okul olma özelliğini taşıyan, 360 öğrencinin eğitim göreceği eğitim merkezi, 5000 metrekarelik alana kuruldu.

Ramazan yardımları kapsamında Kudüs, Lübnan, Gazze ve Bangladeş'te yaşayan yaklaşık 2000 aileye zekat ve fitre dağıtıldı.

Sadakataşı Derneği'nce başta Türkiye olmak üzere 21 ülkede yaklaşık 10 bin aileye ramazan kumanyası, 1000 yetime bayramlık kıyafet, 2000 aileye zekat ve fitre, binlerce Kur'an-ı Kerim dağıtılırken, on binlerce kişiye düzenli iftar verildi. Dernek ramazan boyunca yaklaşık 300 bin kişiye yardımda bulundu.