İSTANBUL (AA) - Sadakataşı Derneği, Nekbe'nin 70'inci yılı ve ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınmasının protesto edilmesi sonrasında çıkan olaylarda şehit olan Filistinlilerin aileleri ve yaralılar için acil yardım çalışması başlattı.

Sadakataşı Derneği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, dernek, Gazze'de başlayan "Geri Dönüş Yürüyüşü"nde yaşanan olaylarda şehit olanların aileleri için nakdi, yaralıların tedavilerinin gerçekleştirildiği hastanelere ve sağlık merkezlerine ise tıbbi destekte bulunacak.

Açıklamada, "İsrail işgali altında bulunan Gazze'de yaşanan olaylardan dolayı bölgede sağlık ve nakdi yardımların dışında düzenli olarak iftar sofraları kurulacak, zekat ve gıda kumanyası dağıtımları gerçekleştirilerek Filistinli kardeşlerimizin yanında olacağız." ifadelerine yer verildi.

Sadakataşı Derneği'nin başlattığı Filistin yardım kampanyasına destek olmak için banka hesap numaralarına, www.sadakatasi.org.tr internet adresinden ulaşılabilecek. Ayrıca tüm operatörlerden FİLİSTİN yazarak 2989'a kısa mesaj gönderilerek, 5 lira destekte bulunulabilecek.

Dernek ayrıca, Filistin'de gelenekselleşen Mescid- Aksa iftarları, Mescid-i Aksa avlusuna gölgelik projesi, öğrencilere eğitim desteği, adak kurban kesim ve dağıtımları, Filistinli yetimlerin bakımları, kumanya dağıtımları, iftar organizasyonları ve dini bilgiler eğitim seti dağıtımlarını bu yıl da sürdürecek.