BAĞDAT (AA) - Irak'ta Şii lider Mukteda es-Sadr, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız'ın yanı sıra Suriye, Suudi Arabistan, Yemen ve Kuveyt'in Bağdat Büyükelçileriyle görüştü.

Sadr'ın basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Sadr, Necef'in Hannana bölgesinde ikamet ettiği evinde Yıldız'ın yanı sıra Suudi Arabistan, Suriye, Yemen ve Kuveyt'in Bağdat Büyükelçileriyle bir araya geldiği belirtildi.

Açıklamada, Ramazan ayındaki bu görüşmenin tarihi ve kültürel değerlerle bağlı oldukları İslam ve Arap ülkeleriyle olan ilişkilerin barış temelli gelişmesine vesile olmasını dileyen Sadr, "Komşu ülkelerle olan ilişkilerimiz düşmanca değil, komşuluğumuz dostluk temeli üzerine kurulu." ifadelerini kullandı.

Sadr, Komşu ülkelerin teknokrat hükümetin kurulması için Irak'a destek vermelerini istedi.

Büyükelçilerle görüşmesinde Sadr'ın karşı olduğu ABD ve mesafeli bulunduğu İran'ın Bağdat Büyükelçilerinin bulunmaması dikkati çekti.

Seçimden birincisi çıkması beklenen Sadr, seçim sonrası yaptığı bir açıklamada, seçim yarışını kazanan bazı koalisyonlarla ittifak kurabileceğinin mesajını vermişti. Sadr'ın bahsettiği ittifak grubunda İran destekli Fetih ile eski Başbakan Nuri el-Maliki'nin başını çektiği Kanun Devleti koalisyonu yer almamıştı.

Sadr, büyükelçilerle görüşmesinden sonra sosyal medya hesabından yaptığı kısa açıklamada, "Düşman değil, dost ve komşu ülkeler." ifadelerine yer verdi.

Büyükelçi Yıldız'da sosyal medya hesabından, Sadr'ın bu açıklamasını işaret ederek, "Güçlü Irak, güçlü Türkiye." ifadesini kullandı.

Irak'ta yapılan seçimlerin nihai sonuçlarının bugün açıklanması bekleniyor.