KARABÜK (AA) - UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bazı bölgeler ile iş yerlerine Türk bayrakları asılarak, Afrin'e yapılan "Zeytin Dalı Harekatı"na destek verildi.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, devletin ve ülkenin sınırlarında huzurun sağlanması, Suriye'de konuşlanan hain terör örgütlerinin sonunu getirmek üzere harekatın başlatıldığını hatırlattı.

Destek amacıyla esnaflara Türk bayrakları dağıtıldığını aktaran Ürkmezer, bayrakların Tarihi Çarşı ve yeni yerleşim bölgesinde çeşitli yerlere asıldığını kaydetti.

Kahraman ordumuzun, kısa bir sürede çok sayıda bölücü terör örgütü üyesini etkisiz hale getirdiğini ve operasyona büyük bir başarıyla devam ettiğini ifade eden Ürkmezer, şunları kaydetti:

"Bizler de bu bağlamda hem vatanımızın bölünmez bütünlüğüne kimsenin halel getiremeyeceğini üzerine basa basa ifade etmek, hem de kahraman Mehmetçiklerimizin yalnız olmadıklarını, gerekirse fiilen, gerekirse dualarımızla yanlarında olacağımızı hatırlatmak amacıyla Osmanlı'nın mirası Safranbolu'muzda esnaf kardeşlerimize şanlı bayrağımızı hediye ediyoruz. Unutulmasın ki Türkiye Cumhuriyeti, kendisine yönelik her türlü tehdidi bertaraf etmeye kararlı ve muktedirdir. Allah ordumuzun tüm neferlerinin yar ve yardımcısı olsun."