SAKARYA (AA) - Sakarya'da kusma ve mide bulantısı şikayetiyle acil servise başvuran Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli yaklaşık 70 doktor ve sağlık çalışanından, tedavi altında bulunan 9 hastadan 2'si taburcu edildi.

Edinilen bilgiye göre, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli yaklaşık 70 doktor ve sağlık çalışanı, dün öğle yemeğinin ardından kusma ve mide bulantısı şikayetiyle hastanenin acil servisine başvurdu.

Burada yapılan tahliller sonucunda 9 kişi tedavi altına alınırken, diğerleri ise yapılan kontrollerin ardından taburcu edildi.

İl Sağlık Müdürlüğü konuyla ilgili inceleme başlatırken, Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri yemeklerden numuneler aldı.

Yapılan incelemelerin ardından sağlık personelinin şikayetinin sebebinin tespit edileceği öğrenildi.

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavileri devam eden personeli ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü, yaptığı açıklamada, personele çıkan öğlen yemeği sonrası yaşandığı belirtilen gıda zehirlenmesiyle ilgili soruşturma başlattıklarını ve olayı çok ciddi olarak incelediklerini kaydetti.

Zaman zaman çeşitli kuruluşların başına gelen gıda zehirlenmesi olayının bu kez kendi başlarına geldiğini aktaran Öğütlü, "Bu kabul edilebilir bir durum değil. Bu durum nedeniyle etkilenen personelimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Olayın takipçisiyiz, gereken hassasiyeti göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın." ifadelerini kullandı.

Öğütlü ayrıca, tedavi edilen 9 hastadan 2'sinin taburcu olduğunu, kalan 7 hastanın da tedavisinin devam ettiğini sözlerine ekledi.