SAMSUN (AA) - Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) emniyet yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 9'u tutuklu 14 sanığa hapis cezası verildi.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "Silahlı terör örgütüne üye olmak, TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasına engel olmaya teşebbüs etmek, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçlamalarıyla yargılanan 9'u tutuklu 14 sanık ile avukatları katıldı.

Tutuklu sanık Okan Aydoğan, mahkeme başkanının "ByLock'a 18 bin 550 kez girmişsin" sorusu üzerine, kayıtların şüpheli olduğunu öne sürerek beraatini talep etti.

Tutuklu sanık Özhan ise terör örgütü ile ilgisinin olmadığını iddia etti.

Kolej ve akademi okuduğu yıllarda üzerinde örgütün baskısı olduğunu belirten Özhan, "Okul hayatımda baskı gördüm. Örgüte bağlı olmadığım için ilk görevime karakolda başladım. 2013'te Terörle Mücadele Şubesine geçtim. Bu süre zarfında kanun dışına çıkmadım. ByLock'a 22 Ağustos tarihinde ilk girişim görünüyor. O tarihte kız arkadaşımla Antalya'da tatildeydim. Erişime ilişkin hata olduğunu düşünüyorum." dedi.

Hakimin "10 bin 54 girişin" göründüğünü söylemesi üzerine Özhan, "ByLock'ta hata var. Bana güvenilmese Terörle Mücadele Şubesinde çalışmazdım. ByLock iddiası yüzünden ihraç oldum. Beraat ve tahliyemi istiyorum." ifadesini kullandı.

Diğer tutuklu sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Tutuksuz sanıklar ise etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak için savunma yaptı.

Tutuklu sanıklar Adil Aydemir, Ferhat Cansız, Fikret Köymen, Mesut Yüksel, Okan Aydoğan, Safa Özhan, Sezai Köroğlu, Turan Deniz ve Ümit Sönmeziç'e 6 yıl 9'ar ay hapis cezası veren mahkeme heyeti, etkin pişmanlık hükümleri uygulanan tutuksuz sanıklar Ferdi Can ve Serkan Kentli'yi iki yıl bir ay, Alaattin Atalay, Mustafa Çakır ve Salih Çakmak'ı bir yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırdı.

Heyet, tutuklu sanıkların tutuklu bulundukları süreleri göz önünde bulundurarak tahliyelerine karar verdi.