SAMSUN (AA) - Samsun'un İlkadım ilçesinde bir restoranda hesap anlaşmazlığı nedeniyle çıkan ve bir kişinin ölümü, 3 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavgaya karıştıkları iddiasıyla yargılanan 3 sanık, hapis cezasına çarptırıldı.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Mustafa Kemal Yüksel, babası Sabit Yüksel ile tutuksuz sanık Mustafa Özenç ve avukatları katıldı.

Mustafa Kemal Yüksel, duruşmadaki savunmasında, olayın sanık Mustafa Özenç'ten kaynaklandığını öne sürerek, "Babam ve elamanlarımız dayak yedi. Kendimizi savunduk. Bir insan, karşısında babası dayak yerken ne yapabilir ki?" ifadesini kullandı.

Sabit Yüksel ise olayda ölümden döndüğünü, kendilerini savunduklarını ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, Mustafa Kemal Yüksel'in "kasten öldürmek" ve "öldürmeye teşebbüs" suçlarından 12 yıl 6 ay, Sabit Yüksel'in, "darp" suçundan 3 yıl, Mustafa Özenç'in de "darp" suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

- Olay

Samsun'da restoran sahibi Mustafa Kemal Yüksel ve babası Sabit Yüksel ile burada yemek yiyen Kemal Özenç ve ağabeyi Mustafa Özenç arasında hesap nedeniyle tartışma çıkmıştı. Kavgaya dönüşen olayda Özenç kardeşlerin sopa ile kendilerini darbetmesi üzerine pompalı tüfeği alan Mustafa Kemal Yüksel'in ateş etmesi sonucu Kemal Özenç hayatını kaybetmiş, Mustafa Özenç ile Mustafa Kemal ve Sabit Yüksel yaralanmıştı.