İSTANBUL (AA) - Sancaktepe'de meydana gelen trafik kazasında, iki çocuğun hayatını kaybetmesine yol açan minibüsü kullandığı iddiasıyla tutuklanmasına karar verilen 13 yaşındaki çocuğun "bilinçli taksirle iki kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden olma" suçundan 11 yıl 3 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Anadolu Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde kapalı yapılan duruşmaya, 13 yaşındaki tutuklu sanık R.A. ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada, kazada hayatını kaybeden çocukların aile yakınları da hazır bulundu.

Mahkeme heyeti başkanı Emin Doğanay, sanık R.A'nın kusur durumuna ilişkin Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'nden istenen raporun mahkemeye ulaştığını tutanağa geçirdi.

Raporda, sanık R.A'nın aracı babasından izinsiz aldığı, mesleki ve sanattaki acemiliği ile dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı şekilde direksiyon hakimiyetini kaybettiği kamyonet ile bina önünde oynayan Mehmet Akif Tepe'ye çarptığı, akabinde de bina duvarına çarpması sonrası yıkılan duvardan 1 metre bina içine girmesiyle, Elif Nur Dursun ve Efe Yağız Tepe'nin ölümüne sebep olduğu olayda, dikkatsiz tedbirsiz davranışı ve kurallara aykırı hareketiyle asli ve tam kusurlu olduğu belirtildi.

Mehmet Akip Tepe, Elif Nur Dursun ve Efe Yağız Tepe'nin olayda hatalı tutum ve davranışları bulunmadığı belirtilen raporda, bu nedenle kusurlarının olmadığı aktarıldı.

Söz verilen sanık R.A'nın avukatı Olcay Bahadır, müvekkilinin tahliyesine karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık R.A'nın tutukluluk halinin halinin devamına karar vererek, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

- Olay

Sancaktepe'de yaşlarının küçük olduğu belirtilen iki kişinin içinde bulunduğu minibüs, Atatürk Mahallesi Filiz Sokak'ta kontrolden çıkmış, önce sokakta oynayan çocuklara çarpmış, ardından 4 katlı bir binanın zemin katındaki eve girmişti.

Kazada, sokakta oynayan çocuklardan Efe Yağız Tepe (8) minibüsün altında kalarak hayatını kaybederken, Burak Telli yaralanmıştı. Minibüsün girdiği evde bulunan 4 yaşındaki Elif Dursun da evin yıkılan duvarı ile araç arasında kalarak yaşamını yitirmişti.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 13 yaşındaki R.A'nın "bilinçli taksirle iki kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan 1 yıl 4 aydan 11 yıl 3 aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.